Popjunkien

Helgen? Hung up på Madonna

Har kollat på nya Madonna-videon x antal gånger under helgen och tycker sammanfattningsvis att den är superläcker. Till att börja med så måste det ju uppmärksammas att Madonna är 47 år. 47! Jag är säkert åldersrasist som är så fascinerad av det men jag tycker att det är relevant i sammanhanget. Videon är modern, ung och cool samtidigt som nästan-femtioåriga Madonna själv är så sjukt vacker och tuff både i danstrikå och bland discodansande ungdomar.

Det är en motsägelse i sig för ibland framstår hon som en jäkligt småborgerlig pärlhalsbandsmorsa. Ta det där med den elaka stränga uppfostran av sina barn eller det där religiösa Kabbala-tjafset. Eller det faktum att hon samplar ABBA.

Nåväl, tillbaka till videon. Den är underhållande och full av nyanser, något jag tycker är viktigt om man ska ”orka” kolla på tre minuter musikvideo. Men jag antar att det inte är meningen att Madonnas steg i början av videon ska påminna så mycket om Christopher Walkens galendans i Weapon of choice?

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Helgen? Hung up på Madonna

 1. 47 år! Herre gud är hon så gammal? Ja det är hon ja… En krutgumma. Undrar vad som håller henne yngst? Yoga eller restyline?

 2. Henrik skriver:

  Fast hur kul är det att hon som pryd tvåbarnsmamma hånglar loss med kidsen på klubben? Men visst videon är fab och jag ser redan hur folk kommer att dansa på dansgolven i vinter. Ett extra plus för blandingen geografiskt mellan USA och England. Förvirrande men ändå självklart.

 3. anna skriver:

  jag är helt overboard (haha) med hung up. fan va bra den är.
  men jag har dock inte sett videon än.

  good ol madge!
  men grejen med åldrar är ju att ju närmre man kommer åldrarna själv, desto mindre gamla känns de.
  fast madonna bär upp sin ålder med stil, det är inte såå mkt åldersångest som sipprar ut.

Kommentera