Popjunkien

Larry Hagman besöker min gymnasieskola

Har varit på supermysigt bröllop i helgen och ett av alla samtalsämnen var det om när Larry Hagman landade med helikopter på grusplanen utanför vår gymnasieskola.

Året var 1994 och jag hade själv inte börjat gymnasiet än (men historien är så klart en klassiker och har återberättats gång på gång). Larry Hagmans fru Maj är från Eskilstuna och Hagman själv är svenskättling. Nu skulle de hälsa på i fruns hemstad med buller och bång. En halv skola stod och väntade på Hagmans som alltså kom ner från i himlen i en helikopter.

Rätta mig om jag har fel men det verkar ha handlat om något som skolan anordnat snarare än kommunen. Ögonvittnen har berättat om att många var skeptiska innan och bara ”nej, det där ska inte jag gå och glo på” men sedan rusade folk ändå så nära helikoptern som det gick. Några hade svenska flaggor som de viftade med och i ett hörn stod ett gäng sura demonstranter med protestskyltar: USA UT UR KUBA!

Larry skänkte några datorer till skolan. Enligt mina uppgiftslämnare syntes datorerna aldrig till. Fast vem vet, kanske var det just en Larry-dator jag använde i datakunskapen några år senare?

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Larry Hagman besöker min gymnasieskola

  1. Mamselamsen skriver:

    Camilla/calua, bodde granne med honom under en tid i LA. Hon fick reda på att han hade råkat ut för en hemsk olycka OCH överlevt. Men alla på gatan förbannade det sistämnda.

    Säger det något om hur han är?

  2. Maija skriver:

    Och för bara någon vecka sedan träffade mina kollegor Larry och Maj i deras hem! Resultatet kommer snart i en lokaltidning nära dig.

Kommentera