Popjunkien

Popjunkien 1995-2005

Den här listan har cirkulerat på några bloggar och jag tänkte i min version minnas de senaste tio åren utifrån mitt populärkulturella intag. Problemet är väl att det är så fasligt svårt att minnas det bara.

För tio år sedan
Köpte jag Black Crowes Amorica i födelsedagspresent till a very special someone. Jag lyssnade nästan uteslutande på Tori Amos och på en av många fester på Ruddammsgatan hade vi ironisk allsång till Eagle fly free.

Mitt medieintag var nog rätt stort då också. Förutom att jag bodde på landet och inte hade tillgång till många tevekanaler. Minns att jag tyckte att Himla många program var kul. Hångelsommaren 1995 kollade jag på Friidrotts-VM från Göteborg.

Vad mer? Jag läste Eskilstuna-Kuriren varje morgon och Expressen varje kväll. På senkvällarna brukade jag lyssna på ett ring-in-program på P4. Jag köpte också biljetten till min första David Bowie-konsert.

När det gäller kläder vet jag inte riktigt. Jag hade en del second hand-grejer of course, och -95 var väl perioden då jag använde flanellskjortorna sista svängen. På fotot i skolkatalogen har jag en svart pikétröja som jag köpt på Myrorna och kort hår med snedlugg. I luggen det årets obligatoriska hårspänne. Minns jag rätt hade jag också mörkbrunt läppstift ha ha.

För fem år sedan
Bodde jag i London. Denna min tredje höst i London var extra regnig och rätt tung. Jag lyssnade dygnet runt på Stories from the city, stories from the sea och Alone with everybody. Det kom också ett Radiohead-nummer av Q omkring min födelsedag. I det gemensamma vardagsrummet spelade vi mycket Jeff Buckley, Coldplay och Beth Orton.

Jag vet inte varför jag minns just den här tiden så dåligt? Jag gick väl ut lite i Camden, var ofta på Spitalfields market, och åt en födelsedagsmiddag på Busaba. Det regnade jättemycket den kvällen och på bilderna är vi alldeles regnvåta fast vi är inomhus. Jag har en silvrig ärmlös topp och jättekort men fluffigt hår.

Jag minns att vi kollade mycket på Channel 4:s humorprogram, som t ex Trigger Happy TV och Vänner. Och på nyheterna visade de en gång ett övergivet hus i svenska Norrland som var hårt drabbat av översvämningar. På sensommaren hade jag varit på semester i Barcelona och sommar-OS hölls i Sydney.

Framåt vintern var jag den första i Archway 2001-gänget att flytta till Parolles. Ulla kom snart därefter.

För tre år sedan
Inledde jag mitt andra år på min högskoleutbildning. Jag minns en galen partytid men inte vilket popjunk som gällde (förutom i studentkretsar obligatoriska MSN och Lunarstorm haha). Jag skrev lite i en studenttidning och fick varje månad Q skickad hem till mig från lovely J. som var kvar i London. Hade studentrabatt på skivor och köpte bland annat alla Kristofer Åström and the Hidden Truck-skivor. Annat jag lyssnade på var ”Heartbeats” med The Knife som precis hade börjat spelas på P3.

Kom just på att det måste varit den hösten som all vår eufori grundades på Kom igen Lena.

Jag tyckte också det här var rätt kul då.

I mitt studentkollektiv var vi helt fast i första säsongen av 24. Annat jag konsumerade var Eva Parkers nyhetsbrev och jag hade precis upptäckt Death cab for cutie.

Och jag var också på intervju på det som senare skulle bli det som nu är mitt jobb.

För ett år sedan
Firade vi bomullsbröllop på Dining Club. Snart därefter flyttade vi från Söder till vår egen fina lägenhet. Med största sannolikhet var jag just därför på IKEA varje helg den hösten.

I november var jag och T. på Mondo och såg Interpol och Bloc Party på Mondo i vad som kan betecknas som tidernas fyllekväll. efter det var vi (well, jag i alla fall) så star struck att vi inte visste vart vi skulle ta vägen.

Jag minns också sena nätter då jag knarkade bloggar – andras och min egen. Jag köpte den här domänen ungefär för ett år sedan och kunde lägga ner min första blogg.

Vi planerade för resan till Australien.

För exakt ett år sedan spelade jag Commodore-64 för första gången på säkert sju år. Det visade sig att Fashio och jag är lika inbitna Bubble Bobble-fans.

Jag brukade luncha med Kicks på Kalori. Jag hypade även restaurangen i min blogg och de tog med mitt citat på sin hemsida. Och det ligger fortfarande kvar – trots att min gamla hemsida numera är en tysk hårdporrsajt.

För en månad sedan
Var jag på en mkt rolig 30-årsfest där vi tokdansade till gamla favoriten Inside all the people. Annat jag gjorde kan man läsa om här. (Tänk om man hade bloggat för tio år sedan, så mycket enklare det hade varit att minnas).

Igår
Smugglade jag åt mig en Pause när Fashionista köpte snus, jag fick till och med expediten att fråga ”ska du verkligen ha två tidningar”. Som det Pause-fan jag är så betalar jag (well, Fashio) gladeligen 9,50 för den i fortsättningen nu när den inte längre ska vara gratis. Skrattade rätt gott åt Carl M Sundevalls moderna myter (återkommer nog till dem i en separat bloggpost, jag har några till att lägga till faktiskt).

Idag
Försöker jag peppa för VIP-partyt för nya Stureplan fast jag inte är så sugen (trots att de serverar ”fingerfood”). Har i övrigt konsumerat följande medier: Metro, Stockholm City, Aftonbladet, Expressen, ekuriren.se, SvD, Dagens Media och Resumé.

Jag har också sökt efter och hittat min favoritschlager på nätet och lyssnat på den några gånger.

Imorgon
Ska jag ha på mig mina nya jeans och mitt nya linne. Kommer väl också läsa fredagsbilagorna och gå på dagtidsbio med jobbet. Efter det ska vi dricka afternoon tea.

På kvällen kolla Idol och förhoppningsvis träffa mina favoritbarn.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Popjunkien 1995-2005

  1. anna skriver:

    du verkar ha levt ett väldigt um… soft liv, och gör det fortfarande. yey. roligt att läsa.

Kommentera