Popjunkien

Får en stylist stajla hur som helst?

Några veckor i rad har jag åkt mycket tåg på söndagar och har därför konsumerat båda kvällstidningarnas söndagsbilagor – Söndag och Hallå. En normalsöndag brukar det annars bara bli Expressen. Men nu har jag haft tillfälle att jämföra en grej som är så slående dålig hos Hallå men mycket bättre hos Söndag – stylisterna.

Jessica Berghult som stylar i Hallå gör det med tanter som utgångsläge och även om jag förstår vart de vill komma rent målgruppsmässigt så blir det fel. Hopplöst otrendiga kombinationer och en miljard färger och mönster i kombination. Dagens lågvattenmärke var en sektion som hette ”Håll kvar sommaren” och den stackars modellen stod där i någon plastig joddlarväst, nedhasade ljusa moccastövlar och volangkjol. Allt i olika brokiga färger och totalt ute. Det toppade nästan ”brokadspecialen” för några veckor sedan – ett helt uppslag med kläder och väskor i möbeltyger.


Då är stylingdelen i Söndag ljusår bättre. Coola Hulda Stenwall svarar på läsarnas frågor och även om det idag var lite mycket självklarheter (om bruna stövlar givetvis, har inte folk redan tröttnat på tjatet om bruna stövlar?) så känns det modernare och intressantare. Och angeläget - det är ju genialiskt med en ”fråga stylisten”-spalt i en typ av tidning som givit läsarna frågespalter om sexlivet i hundra år.

Apropå sexlivet så undrar jag hur det känns att vara Annika Sundbaum-Melin och bara göra journalisitik utifrån sina egna tillkortakommanden/erfarenheter. Jag vet inte hur många reportage hon skrivit i kvällspress och damtidningar med utgångsläge i sitt eget liv. Känns som jag läst fem varianter minst av teman som ”Så här är det att vara tjock”, ”så här är det att gilla att gå ut i Sumpan” och ”så här är det att vara ihop med en yngre man”.

Och inte så sällan handlar då de här reportagen om hennes eget sexliv. (Varför denna snuskfixering hos kvällspressen? Finns det någon som VILL läsa om Annikas orgasmer?). Senast en gastkramande tvåveckors följetong i Hallå där hon krälar omkring med sin man under rubriker som – ”vi hånglar nakna inför andra par”.

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Får en stylist stajla hur som helst?

 1. [...] han
  Arkiverad under: Blandat media Böcker — Reblo @ 7:40 am

  Jag har tidigare berättat om hur svårt jag har för Annika Sundbaum-Melin. Nu var hon och hennes [...]

 2. mamselamsen skriver:

  Man kanske skulle köpa en sån bilaga, bara för att få se hur en tant som jag INTE ska klä sig!

 3. Hanna skriver:

  Har också undrat om Sundbaum-Melin tappat greppet helt. Hon verkar inte kunna skriva på något annat sätt. Helt ointressant faktiskt.

 4. Astrid skriver:

  Haha, det varsta ar ju att hennes toyboy ar HARDROCKSRECENSENT pa Svenska Dagbladet!! Vilken fasa det var nar jag insag. HU. Jag kan inte ens se hans namn i tryck utan att se de dar obehagliga kama sutra-bilderna med oattraktiva manniskor framfor mig.

 5. Annicka skriver:

  Hå,hå. Ge mig en bra stylist. Ett kungarika för en bra stylist som kan ta sig an min syster som fyller 50 år och önskar en styling. /annicka

 6. Annicka skriver:

  Hå,hå. Ge mig en bra stylist. Ett kungarika för en bra stylist som kan ta sig an min syster som fyller 50 år och önskar en styling. /annicka

Kommentera