Popjunkien

Conan, Jay och Dave

Min favorit talkshow-host är Fredrik Lindström i ”Ingesson”. Nej jag bara skoja, det är Conan O’Brien. I kvällens USA-program är den oslagbart fina gästkombinationen Martha Stewart och Death Cab for Cutie. De svenska programmen sänds med eftersläpning så på svensk teve är gästerna Sacha Baron Cohen, Liev Schreiber och Jim Gaffigan.

Jag har inte läst den själv än men här kan man läsa en lång intervju om Conan i New York Magazine. Men visst är det lite småkonstigt att det redan nu är klart att Conan kommer ta över när Jay Leno drar sig tillbaka? Fy vad stressigt att försöka göra sitt jobb och samtidigt som vikarien sitter i kulisserna och dreglar liksom.

Tyvärr finns det inga tecken än på att David Letterman också ska lägga av men låt oss hoppas .

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Conan, Jay och Dave

 1. Hanna skriver:

  Hade gärna sett avsnittet med mr Pitt jag…

 2. malte skriver:

  För mig är det fullkomligt oförståeligt hur någon utanför amerikanska campus kan föredra O´Brien. Så tråkigt underfundig och alltid sin egen störste beundrare. Som en jämförelse känns Letterman som trygga, mysiga, lite gäspiga DN och Jay Leno är trötta och grabbiga Slitz. Och O´Brien, han är Blandaren.

 3. Reblo skriver:

  Malte: Det här må vara en tråkig förklaring men den är sann. Det märks att Conan är yngre och mer en del av den cyniska humorn. Bara en sån sak att han var med i Saturday Night Live länge och dessutom skrivit lite Simpsonsavsnitt. I jämförelse är Leno är så konservativ och grabbig (snabba bilar, motorcyklar, bystiga blondiner etc) och Letterman bara gubbig och askgrå.

  Jag hatar å ena sidan Conans ”snördans” och Bushimitationer med falska munnen men älskar hans nördimitationer och killen som klappar hejaramsor i publiken osv. Jag håller med om att han är en blandare och enligt mig en rätt skön sådan.

  Och sen har Conan ofta lite mer indieaktiga band som gäster, det är kul. Det finns ett rätt nytt avsnitt (som av någon anledning gått i repris jättemånga gånger) där Bloc Party är gäster med ”Banquet” och det är så sjukt bra.

 4. Andreas skriver:

  Nej, jag håller inte med. Letterman *är* den okrönte kungen. Det finns inget och ingen som rår på honom. Hans humor står intakt och immun mot precis allting som händer. Det räcker med att man tittar på en stillbild av honom så skrattar man. Jay skrattar åt sig själv, O’Brian får ibland ursäkta sig med dåligt material för det är pinsamt tyst, men Lettermans publik älskar varenda sekund.

 5. Åsa skriver:

  Jag tycker precis som Andreas. Ungt och indie har ingenting hos talk shows att göra, och sen vet jag inte om jag håller med om att Conan är särskilt lyckat cynisk. Det ska vara New Yorkskt, upprepande och taskigt men ändå kommersiellt, som det i alla fall brukade vara hos Letterman, åh älskade Dave.

 6. Reblo skriver:

  jag hör er, och jag motsätter mig inte att letterman skulle vara kunglig historiskt sett, men just här och nu tycker jag han är för grå

 7. Henke skriver:

  Dave är inte bara kungen historiskt, utan även i nutid. Ingen har hans perfekta nyanser och förmågan att driva allt precis så långt att det blir stor humor. Lettermans humor är så mycket bättre att man blir ledsen när man ser på Leno.

 8. Johanna skriver:

  Jag håller på Dave, helt och fullt. MEN, Conan var länge en bubblare för mig, men jag tycker han är klart mkt sämre på gästpratet. Det är så ofta det inte blir ngn fart när han sitter där med Brad Pitt och J-LO och alla. Det blir bara dött eller förutsägbart och sen lite reklam för kommande filmen. Det är mkt sällan samma sak händer för Letterman.

 9. Erik skriver:

  Video från programmet: Death Cab For Cutie – ”Soul Meets Body”

  http://prefixmag.typepad.com/prefixmag_blog/2005/09/death_cab_for_c.html

Kommentera