Popjunkien

Till toner av en melodi

Okej, ännu en walk down memory lane hand i hand med popjunkien.

Via Glamourbloggen hittar jag Universums tråkigaste blogg som skrivs av en Rex Gisslén. Om du är lika mycket popjunkie som jag kanske du också känner igen det namnet från 80-talslightrockarna i Shanghai. Ni vet Bang Bang, Rosalina och Toner av en melodi?

Shanghai var väldigt omskrivna i Okej under en period (ca 1985 skulle jag gissa) och de var grymma barn av sin tid. Tuperade hår, kortärmade kavajer etc.

Och nu vet jag inte om jag hittar på men jag har för mig att bandet splittrades efter bråk och att det var sagda Rex som kickades av de andra. Eller, det var nog silverhårige Ulf. Mycket sorgligt tyckte i alla fall jag och min fem år äldre moster tillika stilförebild. Hon lärde mig allt om Imperiet, färgglada bubbelgum, tuperat hår, pyjamasbyxor och Nivea-som-läppglans.

Här verkar man kunna lyssna på Shanghai.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Till toner av en melodi

 1. SANDRA skriver:

  Jasså var de DEN rex ?!
  Ser man där.
  Nu har kag lärt mig nåt nytt igen! :)

 2. pickolin skriver:

  Glöm inte bort ”Sayonara” i sammanhanget :) (”Kom, hör min signal, tiden är kort, ge mig ett svar, Sayonara, Sayonara”) För övrigt tyckte jag att John Sandh var i princip hur snygg som helst.

 3. Rex skriver:

  John är fortfarande lika snygg ;-)
  MVH Rex

 4. Tony skriver:

  Kolla Shanghai-sidan som Rex har satt upp:

  http://www.shanghaisidan.blogspot.com

 5. Teresia skriver:

  Äntligen!! Jag blir så lycklig…!Jag har sökt info eller vad som helst om Shanghai så länge! Hur skulle man någonsin kunna glömma?!
  Min favorit var Ulf, och jag har aldrig varit så lycklig som den dagen 1986 när dom spelade på Liseberg i Göteborg… Tack Rex!

Kommentera