Popjunkien

Blandat musikjunk, triggat av Army of lovers

Hamnade i en telefonkö nu på morgonen och pausmusiken var ”Crucified” med Army of lovers. Vilken fantastisk låt och vad längesen den spelades!

För visst har jag avslöjat tidigare att Army of lovers var min första CD-skiva? Och Sha-Booms R.O.C.K. var min första LP-skiva och Madonnas ”True Blue” mitt första kassettband.

Apropå Sha-Boom minns ni väl den här klassiska bilden på sångaren Dag Finn? Back in the days då OKEJ var en lightporrtidning.

Dela: Facebook  Twitter 

16 kommentarer till Blandat musikjunk, triggat av Army of lovers

 1. Andrea skriver:

  [bild] Herregud.

 2. Ulla skriver:

  Nämen gud så sjukt, hur fan kunde han gå med på det??? Där hänger ju en snopp för fan. Och så har han helt kåt blick som om han ville ligga, så förfärande!

 3. Gabblo skriver:

  *haha* Jag trodde att det var en tjej så jag blev mäkta förbryllad först.

 4. Ulla skriver:

  Fast nu ser jag att huvudet ser påklistrat ut…

 5. Reblo skriver:

  Fast bilden ÄR ju äkta. Jag minns t o m att jag läste numret då när det begav sig. Ca 1989? Eller tidigare?

  Just nu hinner jag inte googla men det finns fler bilder från samma reportage på nätet. och på Sha-Booms officiella hemsida säger man så här:

  ”Det mest minnesvärda klippet från tidningarna är Dag Finns utvik i OKEJ. Iklädd endast sin gigantiska frisyr poserade Dag som poster i tidningen. Självklart uppmärksammades detta även i annan media och röstades senare fram av P3:s lyssnare som det mest uppmärksammade uppslaget i OKEJ:s historia.”

 6. kicks. skriver:

  åh jag kommer ihåg! jag och bästisen tittade med sckräckblandad förtjusning. vi var ju typ tio år och inte särskilt van vuxna män in the nude. nu tycker jag såklart bara att det är äckligt och oosmakligt.

 7. Daniel skriver:

  Vattnet ser ju lagom äckligt ut också…

 8. hooct skriver:

  hahaha. och uää. sånt här är så kul. jag hade alla dina ”första”, men favoriten var vittni husston ala 86nångång, med how will i know & dom. och nu måste jag passa på att komplimanga. jag är här så ofta och säger aldrig nåt, men dina uppdat är alltid åhsåbra. också har jag ju hittat massa nya favoriter i din linklist. tacktack.

 9. Maija skriver:

  Men alltså, vilka genier har Crucified som telefonkömusik!?

 10. Reblo skriver:

  haha, relevant fråga faktiskt. Det var Metro! (som spelar sin egen radiokanal som pausmusik, så Crucified fladdrade förbi tillsammans med lite Patrik Isaksson och E-type).

 11. Reblo skriver:

  hooct: tack så himla mycket för fina ord!

  Jag kan avslöja att Whitney-plattan du nämner var den allra första CD-skivan jag någonsin höll i. Min morbror Early Adopter hade köpt CD-spelare och förmanade oss ungar att vi inte fick ta på de fina glansiga skivorna och inte hellre bläddra i konvoluten. Så klart gjorde vi båda.

 12. Tove skriver:

  Jag måste säga att man här konfronteras man med obehagliga barndomsminnen… DagFinns snorre var ju på intet sätt lika intressant och lärorikt som oralsexet i Mitt Livs Novell som jag också läste på den tiden. Är det någon som kan dra sig till minnes vilket gensvar reportaget fick?

 13. tori skriver:

  haha! jag minns också det där! tydligare minns jag en bild på käre dag där han står i duschen med bara lite lödder över snorren. och här försöker man påstå att OKEJ var en bättre tidning förritiden. :D

 14. woodenjesus skriver:

  samantha vs. sabrina…. mums

 15. Alexandra skriver:

  Rebecak jag trodde inte det såg SÅHÄR illa ut!!

 16. emma skriver:

  problemet är väl snarare vattnets utseende och dagfinns maner ( okej, stryka sig på hakan KAN vara sexigt men ja…inte här) liksom helt naivt ” oj, nu vill de att jag ska hoppa ner i badkaret” liksom a la 5-åring. bilden är lite för oraffinerad.

  men jag vet inte. den är rätt kul. :)

Kommentera