Popjunkien

Mer om Grattis Världen

Av trafiken till min blogg att döma var det en del personer som kollade på Grattis Världen i förrgår. Vart och vartannat besök på bloggen kom sig av googlingen ”grattis världen”.

I en kommentar undrar Erik vad jag tyckte. Och jag tyckte det var roligt. Jag tycker det är välkommet att göra resereportage som inte innehåller Peter Siepen på turkiskt disko och att samtidigt göra nedslag i turistgrejer. Och sen är ju Filip och Fredrik som team rätt unika för de har en jargong som förmedlas så bra till tittaren. De har ju hunnit bli ett radarpar vid det här laget. Roligt när de retas med varandra etc.

Men därmed inte sagt att jag totalgillar dem utan sans. Jag tycker mycket av det de gör är för grabbigt (för på riktigt: var är brudarna?) och en del är lite too much och för mycket flams.

Men en sak begriper jag inte: vad har Pål Hollender där att göra? Varför ska just han vara producent eller vad det nu är han är? Jag tycker han är rätt stel och liksom arg. Men det kan ju vara gammalt bagage från Robinsontiden. (Men Pål – klipp dig. Att du är tunnhårig syns liksom ännu mer när du försöker kamma över det).

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Mer om Grattis Världen

 1. Daniel skriver:

  Men jag tyckte Pål klarade det där riktigt bra. Det var ju hans idé att följa efter bilen med dalmatinerna. Och hundar är ju så söta!

  Men frågan kvarstår ju vad han verkligen gör där. Jobbar han på produktionsbolget?

 2. Carreca skriver:

  För att de kanske känner att han har bättre kunskap och idéer om hur ”inslagen” skall produceras och filmas? Sen har ju F&F en ombevittnad förkärlek för udda folk på ”fel” plats. I deras ögon ligger det nog inte honom i fatet att han är lite enfant terrible i många mediamänniskors ögon, snarare tvärtom. En skön grej typ. Jag tyckte programmet var lysande, även om det blev lite Jackass-flåsigt ibland.

 3. D71 skriver:

  Orkade inte se hela programmet. Dock så såg jag delar av när de testade extremprylar och det var så extremt förutsägbart. De testade precis som alla andra reseprogram (då menar verkligen ALLA andra program) fly-by-wire och den där jäkla båten som åker uppför en flod. Även om jag inte såg det så skulle det inte förvåna om de också testade den där bollen som man rullar runt inuti när de skickar ut den för en backe.
  Problemet med F&F är att de var kul och ganska nyskapande när de gjorde de två första säsongerna av High Chaparall och första säsongen av 100 höjdare. HC i Europa var inget vidare och andra säsongen av 100 höjdare var ganska dålig.
  De är bättre i artikel och bokform…

 4. Daniel skriver:

  Jag skrattade gott när de åkte båten i alla fall. Gandalf som håller i hatten och käppen högt i luften.

Kommentera