Popjunkien

Idag har jag lärt mig följande popjunk…

Roxy Music-medlemmen och David Bowie-kollaboratörenBrian Eno är den som komponerat den tresekundersjingel som hörs när man startar upp Microsoft Windows. Ni vet samma jingel som avslöjar en om man försöker starta upp datorn diskret i bakgrunden fast man pratar i telefon.

Han tog fram 84 versioner och fick $35,000 för besväret.

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Idag har jag lärt mig följande popjunk…

 1. A skriver:

  fantastisk information!

 2. batbut skriver:

  Drabbar iofs ingen fattig, fast jag hade kirrat det för 3.500USD så då hade de sparat en slant *S*. Btw så är Slaughter on 10th Avenue en höjdare

 3. Wibjörn skriver:

  Intressant!

  Den gamle Imperiet-basisten Christian Falk (f.ö. en av Sveriges bäst klädde män) komponerade ju SVT:s nya jinglar, bland annat till Sporten och Aktuellt, och den som går mellan programmen… han lär ha fått en rejäl hacka han också.

 4. Per skriver:

  Wow! För 5min sen, då jag startade min dator, funderade jag just på hur den lilla melodin kommit till! Det visar bara hur up-to-date den här bloggen är och motiverar mig att fortsätta besöka den!
  Snacka om svar på tal!

 5. Reblo skriver:

  Åh vad roligt! Jag som var rädd att jag skulle bli dissad för att det var helt gammal info – Windows 95 kom ju trots allt… 1995.

Kommentera