Popjunkien

Det regnar grodor

Magnolia är väl mest känd för att ”alla” säger att det är så kul att se Tom Cruise i en icke-tom-cruisig roll. Men det orkar jag inte blogga om, för vad är en Tom Cruise-roll egentligen?

Jag råkade i alla fall slå på teven precis när det var scenen då det regnar grodor från himlen. Minns att jag alltid undrat över varför – så om det är någon som vet/har en teori så får ni gärna dela med er. En googling ger bland annat det här alternativet.

Popjunkiens bonusfakta: regissören Paul Thomas Anderson väntar barn med min favvo snyggfräkniga Maya Rudolph i Saturday Night Live. Källa.

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Det regnar grodor

 1. Mike skriver:

  Jag hänvisar helt enkelt till ”but it did happen” och ”this happens” i filmen. :) Tolkar personligen inte nån djupare biblisk innebörd till det.

 2. Anna-Maria skriver:

  Filmen borde vara känd för det briljanta soundtracket.. många vacka Aimee Mann sånger som promotade henne för en större skara. Vill jag tro iaf. Men jag är givetvis subjektiv i den bedömningen, då det var i denna film jag ”upptäckte” henne :) … Och grodorna var mej veterligen bara grodor, om än uppifrån!

 3. Andy skriver:

  Guds straff till mänskligheten…för att de är så uppfuckade och inte ser vad som händer runtomkring dem.

 4. Reblo skriver:

  tack hörni. Min pålästa vän Jenny ringde och kunde berätta att det ibland regnar fisk efter tromber och stormar. Det är samma tjej som är lika lång som enligt ”Am I tall or not” är lika lång (kort) som Adolf Hitler.

 5. tori skriver:

  annars tycker jag att tompa har blivit alltmer lik sin rollfigur i magnolia på sistone, särskilt när han intervjuas av den där journalisten i filmen. det där tomma leendet och den där otäckt trevliga fasaden.

 6. clara skriver:

  En av mina favvo-filmer! Jag tror det är ett sätt av regissören att binda ihop de olika historierna och göra dem till samma ”nu” i berätelsen. Och, som det stod i Googlade texten, knyta an till det där med ödet och övernaturliga händelser. En trevlig och mysig film. Julianne Moore är ju för bra i Apoteksscenen.

 7. Spirre skriver:

  Jag och min ex-man grälade en hel natt om detta i nattbussen stockholm- göteborg. Han var solklart för biblisk tolkning. Jag hävdar fortfarande att det menas: Helt otroliga saker kan faktiskt hända, (grodregn har ju tex hänt emellanåt) så även din hopplösa situation kan ändras om du vill. Typ. Alla i filmen rycker ju upp sig efter att grodregnet hänt.

Kommentera