Popjunkien

Popjunkiens böcker

Det pågår en bokstafett bland bloggarna nu, här är mitt ganska tråkiga bidrag. Jag tycker det är svårt, bland böcker har jag inte lika sjävklara favoriter som när det gäller film eller musik.

1. Hur många böcker äger du?
Inte så många, kanske 100 eller så och samlingen är väldigt brokig. Mycket pockets och en hel del hårda bokreaböcker. Några fina ärvda grejer också kanske.

Även om jag läser allt och alltid så är jag inte fäst vid böckerna som sådana. Då är skivor mer min grej. Jag har flyttat mellan många tillfälliga boenden de senaste tio åren och är det något jag rensar så är det bland böckerna. Pockets skänker jag ofta bort när jag är klar med dem.

2. Senast köpta bok?
Nattens barn av Traci Lords.

3. Senast lästa bok?
Jenny S av Denise Rudberg. (Buster - jag snubblade över hennes mejladress idag!)

4. Fem böcker som betyder mycket för mig (dvs böcker jag läst minst tre gånger)?
Det är inte ofta jag läser böcker flera gånger. Kollade lite i bokhyllan och drog mig till minnes att jag har läst två Peter Hoeg-böcker minst tre gånger: Kvinnan och Apan och Fröken Smillas känsla för snö. Jag var verkligen fast i dem och honom som författare omkring 1998. Fast det var längesen nu inser jag, kanske skulle plocka fram dem igen?

High Fidelity har jag läst många gånger, Nick Hornby är en favorit.

Men de böcker jag har läst absolut flest gånger totalt sett är serien om Lilla huset på prärien av Laura Ingalls Wilder. Jag har läst hela serien säkert 25 gånger (första gången när jag var typ 10, senaste gången för något år sedan) och kommer läsa den säkert 25 gånger till. Trots att jag kan alla böckerna utantill.

5. Länka till fem personer som du vill ska svara på samma frågor
Vid det här laget lär väl de flesta som jag läser/läser mig ha fått frågorna ändå. Jag menar, till och med Knullbloggen har svarat!

Så detta blir en allmän inbjudan – vill du svara på frågorna får du det.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Popjunkiens böcker

  1. Jessica skriver:

    Inte för att det har så mycket med böcker och göra, men himla kul att ses idag. :)

  2. Reblo skriver:

    detsamma, verkligen!

Kommentera