Popjunkien

Blast from the past – men hur funkar det egentligen?

Regntristessen och semilediga dagar har gjort att jag de senaste dagarna kollat igenom hela säsong 6 av Sex and the city igen. Bästa säsongen!

Nu ska jag inte grotta ner mig i en massa SATC-trivia utan presentera en helt allmän popjunkiefundering: när man i filmer och på teve gör tillbakablickar i karaktärers tidigare liv – använder man personliga foton då eller manipulerar man nytagna?

För i avsnittet ”Boy, Interrupted” dejtar Carrie (Sarah J-P) sin gamla high school sweetheart (David Duchovny) och i en sekvens kollar Carrie igenom sin gamla årsbok från 1982. Och då får man se tonårsbilder på båda två, och de ser ganska autentiska ut så jag gissar att det kan vara bådas privata bilder. Det finns även en annan sekvens när Carrie kollar igenom ett fotoalbum och förfäras över gamla modemisstag från sin ungdom.

this could be a case for Mulder and Scully

Och såna scener är ju ganska vanliga i filmer: före och efterbilder på folk som varit tjocka, barnbilder på någons lover, bröllopsbilder, gamla skolbilder etc. Betyder det att det är ett kriterie i castingen att man måste ha barndomsbilder på sig själv för att ens kunna få rollen? Och hur skulle det gå om man inte har några såna foton alls? Till exempel har min man inga barndomsbilder alls, betyder det att han redan på förhand är dömd att inte bli skådis?

Jag måste ringa någon och fråga.

Dela: Facebook  Twitter 

7 kommentarer till Blast from the past – men hur funkar det egentligen?

 1. Ida skriver:

  Det här har jag funderat på sen Jim & Cindy fick ett pussel av sin bröllopsbild på av Brenda och Brandon på sin tjugoåriga bröllopsdag! Skådisarna har ju aldrig gift sig i verkligheten – HUR GÖR MAN? Hoppas verkligen vi kan få ett svar på det här, för jag har verkligen funderat!

 2. N|. skriver:

  Jag har också funderat över det. ..

 3. anna skriver:

  det stämmer. jag brukar oxå fundera lite på det.
  samma med j,a foton på väggarna i hemmen osv.
  grejen med det där SATCavsnittet när carrie minns gamla modemisstag är ju att man bara vill se ännu fler bilder. som en riktig gammal stalker…

 4. Johanna skriver:

  Det här är EXAKT sånt jag alltid funderar över, men vem fan ringer man och frågar? Tror ni det är ett fall för Claes Elfsberg? Han var väldigt tjänstvillig när en Resuméreporter ringde och frågade hur man skulle göra för att ställa om sin digitalbox så att den inte visade bredbild.

 5. t-boz skriver:

  kan man inte retuchera bilderna så att det ser ut som om de togs för sådär 10 år sedan? jag kan ingenting om datorbilder… men är det kanske så de gör? man börjar ju undra när man får se bevvan-jim och bevvan-cindys bröllopskort

 6. Reblo skriver:

  om jag vågar ska jag ringa Claes!

  Fast egentligen är det ju Aaron Spelling som ska ringas, men hur får man tag i honom? ”Hello, how did you make that Cindy and Jim jigsaw puzzle?”

 7. tori skriver:

  oh, det låter helt klart som något för anders och måns!

Kommentera