Popjunkien

”They’ve got lingonberries!”

En favvosajt är Sverige i filmerna - en ingående förteckning över de filmer och teveprogram som innehåller referenser till svenska, svenskar eller Sverige. Fantastisk läsning som också baseras på att folk tipsar om saker de sett. Kul att se så aktuella exempel som kommentaren om den svenska massösen från ”Life Aquatic” och det avsnitt av Simpsons där farfar jagas av påhittade svenskar.

Listan är lång men räkna med att popjunkiefavoriter som Sex and the city, Simpsons och Benny Hill (haha) finns representerade. Vid många av referenserna finns dessutom ljudfiler så man kan lyssna på klippen.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till ”They’ve got lingonberries!”

  1. anna skriver:

    om SATC, samantha säger shmorgosbaaard i säsong 2.
    annars fick jag mest nedvärderande känslor om sverige via det programmet.
    ja justdet, om vi bortser från absolut hunk såklart

Kommentera