Popjunkien

Fame (?) Factory

Även det bästa dokusåpakoncept kan bli urvattnat och jag konstaterar att senaste säsongen av Fame Factory passerat ovanligt ouppmärksammat. För visst har det varit ovanligt lite snack om FF både bland folk du känner och i media?

De få gånger jag sett/läst om årets upplaga så har det handlat om den lilla bräckliga hockeyviskaren till Per Gessle-kopia. Förutom honom har startfältet inneburit en massa tjejer som ser likadana ut och så en norrlänning med Magnus Bäcklund-frisyr som sjunger ballader så det river i både hans röst och mina öron.

det är ju det jag säger, minst en deltagare per dokusåpa har tjurring i näsan

Och jag tror grejen är Bert Karlssons intressen i stereotypa helylleschlagerpersoner – ska de inte våga bryta mot mallen en endaste gång?! Snart måste ju Sverige ha mjölkats på alla talanger som passar in och utan nyanser och friskt blod blir det ingen bra teve. Jag är inte mot serien som koncept, jag tycker att det visst kan vara ett bra sätt att synas på eller ens få chans att använda sin musikalitet till något. Men ställ lite krav och ge oss lite mer variation. Några fler Sara Löfgren och några färre Magnus Bäcklund tack.

Nåväl, finalen hålls just nu på teve men givetvis har det varit känt länge vem som vann. Hon heter Sandra.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera