Popjunkien

The OC

OC har varit en favorit ända från starten. Det beror på flera saker, men t ex det indieinspirerade soundtracket, det färgstarka fotot, de snygga skådisarna och inte minst intriger även hos de vuxna (till skillnad från de vuxna i Beverly Hills till exempel). De brukar även ha väldigt engagerande trailers veckan innan varje avsnitt (där den absolut bästa var den där Ryan Adams ”Wonderwall” spelades samtidigt som några kärleksbråkar).

Mindre bra saker skulle vara att den utlovade stjärnan Marissa (Mischa Barton) är den stelaste skådisen sen Arnold Schwarzenegger, att advokatpappan säljer sig så billigt och att titellåten ”California” är alldeles för tråkrockig. Och så det här som jag precis konstaterat: indieälsklingen Seth Cohen har blivit så sjukt tokrolig att man inte orkar kolla längre. Det som från början kändes lite eget och intressant är nu så jobbigt. Hans karaktär var tidigare en mobbad kuf som gillade Death cab for cutie, men tack vare värstingen Ryan är han nu lite hippare och har fått ligga med sin drömtjej Summer.

Men, han ”skämtar” hela tiden, pratar snabbt och otydligt och fäller kommentarer med en ton av cynism som bara känns krystad. Förra avsnittet var det jul och han (som tillsammans med sin pappa är den enda juden i Orange County) fällde putslustiga judekommentarer hela julaftonen (elelr Christmukkah som han så tokroligt kallar den).

Men sen att han är så snygg som han är, och hans karaktär har den finaste stilen och bästa musiksmaken någonsin i en teveserie, gör ju att man klarar av att kolla i alla fall.

Och de är ett par även privat!

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till The OC

  1. Maija skriver:

    Jag har ju inte ens sett OC, men tänk att min låtsas-kusin är med på soundtracket! The Perishers medverkan där tog dem hela vägen till staterna. De är där just nu, lyllosarna.

  2. Reblo skriver:

    det är jättehäftigt, mkt häftigare än när cardigans var med i bevvan

Kommentera