Popjunkien

Efter bion

När eftertexterna rullat klart och jag äntligen sett Life Aquatic funderade jag på ett hos mig numera obligatoriskt moment i kolla-på-film-tillfällen. Efter sedd film går jag hem och googlar/imdb:ar saker som jag fastnat för. Det kan vara allt från ”hur många Wilson-bröder finns det?” (svar : 3) till ”vad heter Bowielåten i slutet av filmen som spelades i både en engelsk och en portugisisk version?” (svar: Queen Bitch).

I Sydney hälsade vi på en grymt filmintresserad men än mer internetointresserad familj, men mot slutet av vår resa hade vi övertygat dem om IMDB:s förträfflighet. Det finns få sajter utöver google som jag använder lika flitigt.

Nåväl, filmen. Jag tyckte mycket om den, t ex blippandet av färger och ljud överallt, de tvära kasten och de fina relationerna. Häftigast var dock musiken, jag var totalt oförberedd på att husguden Bowie skulle dyka upp så ofta (hans musik alltså). Och när de i en ljuvlig undervattenssekvens spelade Staralfur med Sigur Ros glömde jag t o m nackspärren (vi satt allra längst fram).

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera