Popjunkien

Swingpjatt

Jag har tidigare berättat om dagens ord, nyhetsbrevet som varje dag berättar lite bakgrund om ett svenskt ord. Och dagens ord var fantastiskt: swingpjatt.

Men tänk om det hette swingpatt. Ungefär så skulle det nog se ut om yours truly dansade swing.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Swingpjatt

 1. Maija skriver:

  För ett par veckor sedan var min åttiofyraåriga hyresvärd hemma hos mig för att hjälpa mig med litesmåprylar. När han såg min skivsamling tog han tillfället i akt och berättade om sin ungdom i Eskilstuna, då han var en av fyra medlemmar i det beryktade Hollywoodgänget, och då storheter som Louis Armstrong spelade i stan (och då Hollywoodgänget snattade grammofonskivor, det var det han ville komma fram till tror jag). Och så sa han:
  – Vi hade ju långt hår och så där.
  – Oj, det var vågat! Vad tyckte alla andra om det?
  – Nejnejnej, vi var inga swingpjattar!!! Det var städade frisyrer ner i nacken så här!

  Så fint!

 2. Reblo skriver:

  Ja, gud så fint!

 3. Micke skriver:

  Hej Micke heter jag och ville bara berätta att min farfar per holmblad tydligen var med i hollywoodgänget i eskilstuna på 40-50 talet. Mvh micke

Kommentera