Popjunkien

Söndagsfemman

Efter en alldeles för seg helg har jag inget att tillföra förutom att svara på den intressanta söndagsfemman. Notera mitt svar på nummer 5.

1. När och vart flög du senast?
Oktober 2004, till Köpenhamn på konferens med jobbet.

2. Vilket ögonblick föredrar du; start eller landning? Varför?
Jag tycker att starten är ganska häftig eftersom man så tydligt kan se och känna hur planet strävar uppåt. Men jag gillar ändå landningen bäst eftersom man kan konstatera att man kommit fram/ner helskinnad. Därför brukar jag applådera ganska friskt, som värsta charterturisten även när jag flyger reguljärt.

3. Längst bak, mitten eller fram? Fönstret, mitten eller vid gången? Varför?
Jag hamnar alltid i mitten av någon anledning men vill allra helst sitta där det är minst motorljud, och det tror jag är långt fram i planet. Tidigare gillade jag fönsterplatsen bäst men i takt med att jag blivit mer flygvan har jag valt att sitta vid gången, för att kunna gå på toa och lite för att inte sitta längst in om man skulle behöva evakuera. Men flyger jag med SAS till London vill jag gärna sitta på en fönsterplats på planets högra sida – inflygningen till Heathrow går tvärs över hela innerstan och fönstervyn ger en sådan fantastisk magkänsla.

4. Är du/har du någongång varit flygrädd?
För varje gång jag flyger blir jag mer rädd faktiskt, och de senaste londonflygningarna har jag kallsvettats vid landningarna. Jag minns särskilt en skumpig inflygning då det svajade så mycket när vi gick ner för landning att jag nästan bad den främmande mannen bredvid mig att hålla mig i handen.

5. Vart ska/vill du flyga härnäst?
Om en vecka ska jag flyga till Melbourne, Australien.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Söndagsfemman

  1. anna skriver:

    det var när vi flög in över london förra året jag upptäckte snopphuset! o vi satt på höger sida vid fönstret då! det var hemskt kul!

Kommentera