Popjunkien

Kärleken till ett hem

Varje, jo varje, dag klappar jag på väggarna i vår lägenhet och suckar av lycka. Tänk att vi får bo här!

Än återstår mycket att göra i det som en gång var ett renoveringsobjekt men sakta, sakta tar varje rum form. Tanken var att vi skulle tapetsera ”på semestern” men nu är det semester och jag har allt annat än tapeter på hjärnan.

Ikeahack till exempel. Att pimpa generiska Ikea-möbler är ju ingen nyhet precis, men på senare tid har jag intresserat mig mycket mer för det som en ren inredningsmöjlighet. Jag googlar inspiration, stirrar omkring i lägenheten i jakt på nästa objekt, dammsuger Blocket.

Vi började sommarlovet med att bygga ett eget litet hack som syns på bilden här uppe. Grunden är delar ur Ivar-serien, ni vet lagerhyllornas lagerhylla? Med hjälp av 2 st skåp och en 226 cm lång gavelsida har vi byggt en egen stomme. Benen är målade och skåpen lackade med matt lack.

Nästa projekt blir antingen skrivbordet Micke inne på sonens rum eller så funderar jag på att köpa hyllan Vittsjö och spraymåla så här fint (men i annan färg, hos oss är det nog med gula accentfärger för ett tag):

Fler Vittsjö-hack finns här.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Kärleken till ett hem

  1. Mel E skriver:

    Hej Pojunkien, får man ställa en inredningsfråga?
    Med numera tre barn i ganska spridda storlekar har vi beslutat att plocka fram ”gillestugan” i sutteräng- (hur stavas det?!) -planet. Vi är dock inte sugna på en regelrätt trä- och murrinredning, utan något som är snyggt på riktigt. Där ska vara entertainment unit, plats att dansa och träna framför stor spegel sant lite bokhyllor. Vilken stil skulle du rekommendera?

    Kram från Sleepless i Stuvsta

  2. Matty skriver:

    Bra idéer. Jag skulle aldrig tänka på att pimpa mina Ikea-möbler!

Kommentera