Popjunkien

Vegetarian på stan

Vi håller ju på att dra ner på köttätandet i vår familj.

Jag skulle vilja fråga er vegetarianer om råd. Vad äter ni/vad köper ni till era barn i en situation då vi köttisar väljer stödkorven? Det vill säga den som räddar alla typer av blodsockerfall och ser till att berörda parter åtminstone får i sig något som liknar mat och inte är godis.

Jag vill verkligen försöka ge mina barn något annat än korv när de behöver något snabbt och smart. Men alternativen i min hjärna stannar vid följande: frukt, risifrutti, knäckemackepacke. Korv finns ju precis överallt, men mer hälsosamma eller bara köttfria alternativ, är inte lika vanliga.

Men något annat som jag inte tänkt på måste ju finnas?

Tack snälla.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Vegetarian på stan

 1. Anna skriver:

  Beror ju lite på var man är. Lite större grillar typ Sibylla och så har oftast vegetariska alternativ. Vi brukar ofta köra på nötter som finns överallt nuförtiden som mättar bra och som mina barn älskar, alternativt såna keso-burkar med nötter och torkade bär i locket. Nu finns ju också salladsbarer på många affärer – dvs man kan hiva i sig några kokta ägg eller mozzarella ostar. Nötter är ju också enkelt att alltid ha en stödpåse i väskan! :)

 2. Ida skriver:

  Ost fungerar utmärkt, körsbärstomater eller annan grönsak beroende på vad dina barn gillar.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  tack! Ägg och ost köper jag när det finns men jag tror jag de butiker jag oftast frekventerar har för litet utbud. Det känns som valet alltid är korv eller bulle. Det är som att okött måste vara onyttigt på något vis?

  Nåja, nötter ska jag testa nästa gång. Jag har aldrig riktigt givit mina barn nötter tidigare (!)

 4. Lisa skriver:

  Vi brukar köra på drickyoggi. Eller färdiga pannkakor/plättar från något Coop eller så. Eller frukt så klart! Och nötter.

  Men håller med, det är faktiskt rätt knivigt att hitta ett vegetariskt alternativ (och ännu knivigare om alternativet dessutom ska vara hälsosamt) till stödkorven.

  Själv brukar jag hamna ungefär här när jag håller på att dö på stan: Snickers.

  Och eh… det känns inte optimalt på något vis.

Kommentera