Popjunkien

Vad har ni för frisyrer när ni tränar?

Att vara träningsnybörjare innebär ju att man måste lära sig ALLT. Min stora målsättning det här året när det gäller träningen är att få ordning på maten. Men, eftersom den här lilla bloggyn gärna fokuserar på det ytliga ska vi idag prata om träningshår.

Allvarligt. Vad gör ni med håret när ni tränar? Mitt spikraka testiga hår vill liksom inte hålla sig på sin plats och jag måste avbryta övningar för att fixa håret och det är verkligen inte något som passar sig. Jag känner mig dessutom rätt mesig varenda gång, som att jag försöker maska mig ur burpeesarna för att fiffa med håret.

Jag behöver tips på en stenhård frisyr som håller sig på plats. Obs att mitt hår inte går att fläta pga spikrakt och halkigt. Under tiden kan jag dela med mig av de versioner jag testat:

Mössa med hål för hästsvansen. Bäst i test! Absolut bäst för man håller sig varm och har inget knöligt hår i vägen. Men funkar bara utomhus dårå, och någon månad till är det främst inneträning som gäller.

Zlatan-hårband. Sitter för hårt på mig, men det kanske bara är jag som är tjockskallig? Brukar kombinera det med en hårsnodd och det funkar väl okej. Men jag måste ändå sätta om håret 2-4 gånger på en timme.

Svettisband à la Björn Borg. Bästa inomhuslösningen hittills men även den kräver en hårsnodd som pallar trycket. Och såna har jag inte hittat.

Vanlig tofs. Räcker ej pga halkhåret halkar ur.

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

10 kommentarer till Vad har ni för frisyrer när ni tränar?

 1. Johanna skriver:

  Kör tofs, hundratals hårspännen och svett som bindningsmedel.

 2. Gablo skriver:

  Terra med ngt hårpulver, typ Dust It som gör håret strävare och inte så halkigt sen tofs och hårspännen/hårnålar? Eller varför inte ett sånt där gammalt sicksackhårband a’la 90-tal/00-tal?

 3. Tove skriver:

  Har samma problem! Måste fixa hästsvansen titt som tätt och hårspännena som ska hålla luggen på plats glider iväg. Idag hade jag inga hårspännen och då var luggen sjukt jobbig, tills jag producerat tillräcklig mängd pannsvett så testarna liksom klistrades fast och stannade i pannan. Mitt bästa tips är annars en stenhårt sprayad hästsvans och så flera snoddar på varandra, hårt snodda. Jag springer ju mest, och då kan jag fixa svansen i farten men som sagt, håret ÄR ivägen. Funderade idag på att köpa ett pannband, men de brukar mest glida uppåt för mig och då måste man ju ändå rätta till nåt.

 4. Tuna skriver:

  Jag har också glatt hår, men har även lite självfall som förstärks av fuktig värme (omskrivning för svett), så detta tips kanske inte funkar för dig. Men ändå: Jag brukar göra en liten bulle/knut/Britneytofsaktig sak (utan den långa utstickande hårtest som krävs för att det ska vara en äkta Britney), belägen precis ovanför hårfästet i nacken (dvs. ej i vägen vid övningar där man ligger på rygg). Jag viker håret dubbelt 2-3 gånger medan jag snor runt snodden och gör bullen lite trasslig med flit så att det ska finnas många håröglor åt olika håll som förhindrar bullen från att upplösas. (Jag klandrar dig inte om du fattar noll av denna förklaring, svårt att återge i text hur jag gör.) Får visserligen dra åt bullen några gånger per pass (eftersom snodden glider i riktning från huvudet), men det tar max 2 sekunder med tvåhandsfattning. Mitt hår är för övrigt halvkort (strax över axlarna) och tunt (tjocknar dock vartefter jag får tillbaka det hår som trillade av efter senaste barnet) – har man längre, tjockare och tyngre hår kanske min träningsfrisyr inte funkar.

 5. Rebecca (admin) skriver:

  Underbara ni är! Jag kommer köra en kombination av alla era tips på träningen ikväll: 90-talshårbandet med en låg Britney-knut, på sikt med Blax hårsnoddar, ikväll med några dussinsnoddar från H&M. Rapport kommer!

 6. Mel E skriver:

  Och bild?

 7. Rebecca (admin) skriver:

  promise

 8. annalin skriver:

  nä nu undrar jag vad en Britney-knut är.
  Det verkar hursomhelst awesome,
  och ingen av er som har förmågan att göra någon britney-frisyr borde ens överväga att byta..!

 9. Rebecca (admin) skriver:

  Ok, bildbevis på Insta nu: http://instagram.com/p/VOF1oIBXiF/

  Ingen knut men väl ett zickzackband som sitter HELA träningen. Jag behöver inte fiffa någonting alls med håret (och jag saknar redan möjligheten att kunna skylla på det när det blir för tufft, hehe).

  Så glad nu

Kommentera