Popjunkien

Sällskap

Häromkvällen hoppade jag och min son in i en parkerad, men ledig, taxi. Väl inne såg jag att chauffören inte var ensam, i framsätet satt även någon som visade sig vara hans fru. Hon hade en picknickkorg i knät, de drack kaffe. Hela bilen luktade gott av fika.

Kvinnan reste sig snabbt för att kliva ut. För att liksom inte besvära oss kunder tänker jag? Jag protesterade direkt. Skulle hon stå och frysa på Söder medan vi åkte vidare till Årsta? Självklart inte.

Hon satte sig i bilen igen och färden hemåt blev en av de trevligare taxiresorna på flera år. Att åka bil i mörkret, två fram och två bak, ger liksom en helt annan stämning än att sladda runt ensam. Och min sociala 6-åring var hur nöjd som helst över att ha dubbelt så många vuxna att dra rövarhistorier för.

Jag har tänkt på den här stunden i flera dagar, hur fint det måste vara för taximannen att få fika och sällskap under arbetspasset, och hur fint det var för oss att få extra sällskap på vägen hem.

#blogg100

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera