Popjunkien

Veckans citat

King utsåg förra veckan Johan Lindeberg till mäktigast inom herrmode 2012. I vinnarintervjun sa han en sak som gav mig mycket energi.

Jag är en sådan som tycker att kvinnor ska ta över. Helt och hållet. Om jag kunde få jobba med en helt kvinnlig styrelse och bara kvinnliga investerare så skulle jag göra det. Jag är jävligt trött på machomän. Kvinnor har sådan sjukt outnyttjad potential. De ska ta över överallt.

Och medieskribenten Rolf van den Brink var inne på något liknande i sin blogg häromdagen. Han resonerar kring det faktum att de branscher och byråer som är lönsamma ofta också har kvinnliga chefer:

Kvinnliga chefer är aktuella i branscher som går bra.

Och som kvinna och chef i just en bransch och ett företag som går bra kan jag bara skriva under på båda citaten ovan. Det är en kick att driva ett framgångsrikt företag och att känna att man bidrar med riktig business i en bransch som så länge har drivits från strikt manliga perspektiv.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Veckans citat

  1. Johanna skriver:

    Hurra och heja på den!

Kommentera