Popjunkien

Instagram förändrade mitt liv

Att ha en iPhone höjer livskvaliteten med 20% sa min granne en gång. Och gud så många gånger jag återkommit till den sanningen. Jag älskar min smartphone och den har givit min vardag en helt ny dimension.

Den första förälskelsen har ju hunnit lägga sig för längesen. Det där med att pekstyra internet, att hela tiden ha faktaunderlag till vilken diskussion som helst och att kunna snuttifiera allt hela tiden.

Men den STORA förändringen i mitt liv har varit att jag äntligen, äntligen har enkla fotoredigeringsverktyg och en bra kamera på fickan. Jag har otaliga gånger försökt göra den här bloggen mer bildig. Men det har länge varit alldeles för tidskrävande att ta bilder, ha nån himla sladd för överföring, redigera i ett ointuitivt datorprogram, ladda upp på nåt jobbigt Flickr-konto osv. Men för ett drygt år sedan började jag med olika bildappar och känner att jag aldrig kommer orka fota med vanlig kamera igen. För äntligen kommer bilderna till användning.

Kort om mina favoriter:

Instagram så klart. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle vara en del av ett bildcommunity. Men det är jag, Instagram har sedan länge blivit den app jag kollar mest och först när jag flipprar med telefonen. Vad jag fotar varierar, jag försöker låta bli att fota min mat hela tiden, och fota mer kläder. Vill inte vara sådan som bara fotar mina barn (men när jag gör det blir det så jävla fint). Följ mig!

Används bäst: vardagsfoton där man vill filterbriljera.

Tiltshift. Jag har älskat tiltshifteffekt längre än jag kunnat tillverka dem själv. Tidigare använde jag en webbvariant men nu kör jag hellre med appen från samma ställe. Man kan tiltshifta inne i Instagram men jag vill kunna jobba med fler reglage.

Används bäst: på foton med mycket detaljer, t ex folkmassor, bebyggelse, detaljerade mönster. Och sen en tid tillbaka mycket i diverse tv-vinjetter, va?

Picstitch. Det är bara ett år sen jag köpte ett program till datorn för att kunna göra kollage på mina barn. Nu bara: dra och släpp och effekta litegrann så har man dem direkt där man vill ha dem (dvs på internet).

Används bäst: när du har lite tid. Tycker det är lite tidsödande att få till riktigt snygga kollage – men det är ofta jättevärt mödan.

Pic collage. Här vågar jag inte exemplifiera med någon egen bild, för jag har inte lärt mig klart än. Men säg så här: hade pic collage funnits 2005 hade den här bloggen varit en modeblogg. Här finns det jag saknat så länge: ett enkelt och självförklarande verktyg för att klippa och klistra bland dina bilder. Bara det att man kan beskära en bild bara genom att peka – genialiskt.

Vilka är era fotofavoriter?

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Instagram förändrade mitt liv

 1. Lisa skriver:

  Känner mig himla lydig nu som bara: ”Okej, då tar jag väl upp instagrammandet då, verkar ju mycket kul.” Är nu mycket nöjd! Fattar INTE varför jag varit så seg.

 2. Rebelform skriver:

  Haha, känner igen mig sjukt mycket i detta inlägget! Jag brukar säga att man kan dela upp livet i före och efter iphone. Allt ändras till det bättre! Utom möjligen att man får scrollfinger:)
  Är också idog Instagrammare (rebelf) och det är ju ett fantastiskt mysigt ställe där man verkligen inspireras att ta bättre bilder! Heja heja!

 3. Markus skriver:

  Camera+ tycker jag är rätt soft, Hipstamatic är rätt bra när man vill ta en bild på något som egentligen är rätt tråkigt (som ”HAHAHA TITTA JAG ÄTER SEMLOR!”) och Filter Mania kan vara skoj ibland. Bäst är dock Loopcam. Så. Jävla. Roligt.

 4. Rebecca (admin) skriver:

  Heja Lisa och Rebelf!

  Markus: Loopcam glömde jag! ÄR ju kul, men jag saknar faktiskt jättemycket att kunna skapa giffar från egna biblioteket. Gissar/hoppas att det kommer.

 5. Haha det är ju sant. Lätt 20% ökning :) Jag använder camera+ otroligt mycket! Hipstamatic är också en favorit. Och så instagram.

Kommentera