Popjunkien

Popkult

Popkult är spelet som är skräddarsytt för alla oss som väljer den rosa kategorin i Trivial Pursuit.

Upplägget är enkelt: ett kunskapsspel med frågekort inom kategorier som TV-spel, film, TV-serier, musik och annan populärkultur. En spelplan, varsin spelpjäs.

Det är många saker som imponerar. Framför allt att det är så välgjort och känns så lyxigt. Bland annat den detaljrika och saliga blandningen av karaktärer till pjäser. Allt från Mr T till Lady Gaga. Urvalet av frågor lyckas vara både jättenördigt insnöade och brett inkluderande. Spelplanen är så myllrigt intressant att man skulle kunna läsa den som kvällsbok. Första gången vi spelade försökte vi hitta några popkulturmarkörer som inte var med, men ”alla” (från 90-talet?) är med. Seinfeld, Teletubbies, Sällskapsresan, Mitt så kallade liv (yay!), Toy Story, Shrek, Kalle & Hobbe, Spice Girls.

Har väl egentligen bara en enda invändning: det är för många svarta kort. Och möjligen är systemet ”du svarar fel – jag får gå” lite orättvist när en spelare hela tiden får långa kort och en annan korta.

Men annars har jag bara lovord. Roligaste brädspelet på länge!

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Popkult

 1. Josefine skriver:

  Ah… vad kul! Det får bli farsdagspresent. Perfekt för oss.

 2. Nyfiken Alltid skriver:

  Det lät helt perfekt! Hm, är det ok att ge bort det i farsdagspresent så att jag kan glänsa lite och slippa alla geografifrågor? Fast allt är väl tillåtet i krig och kärlek… :-)

 3. Johan skriver:

  Låter ju fantastiskt. Är frågorna relaterade till flera årtionden också, så folk i olika åldrar (generationer?) kan vara med?

 4. Rebecca (admin) skriver:

  sent svar men: ja! Det där med 90-tal var mer en snabb tolkning från mig, det är bredare än så.

Kommentera