Popjunkien

Plötsligt har det gått tio år

Lisa påminner mig om att det är 10 år sedan The Strokes släppte Is this it. Och då är det alltså tio år sedan den här brådmogna svenska indiebruden hamnade på releasefest för världens då hetaste band.

Jag har fortfarande kvar en poster från den kvällen. Någon tog ner den från väggen åt mig och när jag två dagar senare inredde mitt studentrum i Sundsvall satte jag in den i en IKEA-ram. På väggen pinnade jag också upp Andres Lokkos recension från Expressen Fredag: fem getingar.

Idag ligger den inramade affischen i vårt förråd och är väl egentligen mest i vägen. Det är inte som att jag tänker sätta upp den på väggen någonsin igen.

Ändå är jag glad över minnesmärket i 50×70 som påminner mig om hur det var att vara 22 år och Leva För Musiken.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Plötsligt har det gått tio år

  1. Astrid skriver:

    Åh jag minns precis, jag gick i åttan och var världens mest hatande Strokestjej. VILKA POSÖRER! tänkte jag argt, och lyssnade inte ens. Så många väggar uppe, alltid så himla dömande. Sen lyssnade jag och blev jättekär och blev världens mest älskande Strokestjej. Ett halvår senare stod vi i kylan utanför Cirkus och tog idolkort och fick pussar på kinden. Det är nåt med att jag vet hur drog-, sprit- och dekadensglada de var då, och hur gulliga och fina de var mot oss, två muppiga tonårstjejer med kameror, som gör mig så himla rörd.

  2. Rebecca (admin) skriver:

    och du var så extra liten också, det är jag fortfarande imponerad av! Tänk om man hade vetat sånt när man var liten, hur enkelt det skulle vara att komma nära stora idoler.

Kommentera