Popjunkien

Guilty pleasures fashion edition

Ursäkta engelska rubriken men men kan väl inte skriva halva på engelska och resten på svenska? Det heter ju guilty pleasures. Nåväl.

Guilty pleasures inom kulturkonsumtionen har vi pratat om i några år nu. Alla har kommit ut som fans av eurodisco och vampyrromaner. Men i mode(blogg?)världen är det konstigt nog inte alls fint nog att öppet tycka om sånt som inte är en just nu rådande trend.

Två exempel som virvlar ut och in i de här sammanhangen är spetsiga skor och bootcut. Jag har läst exempelvis Sofi Fahrman både hylla och dissa dessa under intervaller på några år. Just nu är väl båda rätt heta? 5-6 år och modebloggarna har gått varvet runt, kan man säga.

Själv erkänner jag högt och glatt att jag tycker om bootcutjeans hela tiden, utan avbrott. Jag tycker de ger en bra silhuett och passar urbra till skyhöga klackar. Som Acnes LUV eller de här – inköpta i landet modet glömde (dvs Australien). Vilket är till min fördel – de har alltid bootcutjeans i sitt standardutbud.

Skjorta: Bik bok
Jeans: Forever New
Skor: fick hjärnsläpp men… Vagabond tror jag.

Älskar du något som kan anses vara ett modemässigt absolut inte?

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Guilty pleasures fashion edition

 1. Mallan skriver:

  Inte ännu, eller?… svarta heltäckande leggins är min hook up. Har burit det ca varje dag sedan 2007 då jag helt gav upp byxor. Hur ska jag klara mig när det blir ett fashion no-no? Känner redan att det är på g, och jag bävar!

 2. Josefine skriver:

  Min klädstil känns så sjukt oinspirerad nu för tiden (på väg upp igen dock!) så allt känns som no-no. Sen har jag blivit så dålig på att läsa modetidningar så jag har ingen kolls alls längre. Herre gud vad lat jag blivit. Nä, nu blir det skärpning!

 3. Tove skriver:

  Jag älskar alltid polotröjor. Och koftor. Två rätt hopplösa plagg trendmässigt.

 4. jadegownshop skriver:

  Jag älskar alltid polotröjor. Och koftor. Två rätt hopplösa plagg trendmässigt. more dresses on jadegownshop.co.uk

Kommentera