Popjunkien

Gavin och Stacey

I vanliga fall hade ingen av oss haft tålamod med en serie ”av den här typen”. Men vi hade långsamt internet, dåligt tv-utbud, och i den 600 sidor långa boken om Australiens historia som jag läste just då hade jag fastnat redan på sidan 36. I DVD-hyllan i vår lånta lägenhet fanns jättemånga barnfilmer, och så samtliga tre säsonger av Gavin och Stacey.

Detta som förklaring till att vi testade en serie ”av den där typen” och jättefastnade. Sista kvällen satt vi till och med och kollade alla outtakes, för att liksom långsamt vänja oss av med att hela serien är slut för alltid.

Gavin från Essex och Stacey från Wales träffas distansflirtar via jobbet och blir jättekära. När de slutligen möts och blir ihop skapas en fantastiskt brokig sammanslutning av vänner, släkt och grannar. Här är det inte konstigt att kompisars farbröder kommer till BB när du föder barn eller att ta med din bästis när du ska på blinddate. När föräldrarnas grannar förnyar sina bröllopslöften är svärdottern och hennes familj självklart med.

En så omaka skara vänner har jag inte sett sedan The Office tror jag. Vilket är seriens stora behållning. Huvudpersonerna är ingenting jämfört med deras bästisar och familjer. Något som sammanfattas fint i min favoritscen.

Sämst är den ”fräcka” grannen Doris, som snackar sex och Facebook. Så trött grepp (redan då)!

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Gavin och Stacey

 1. Elin skriver:

  Äntligen någon som har sett Gavin & Stacey! Jag vill ju referera till den hur ofta som helst! Bara som när jag är hos svärföräldrarna i England och vi skall beställa indiskt och nån börjar mumla om att diskutera om huruvida de ska beställa en korma eller inte. Förresten har du sett att det finns ett ”jul-avsnitt” också på nätet ifall det inte var med i dvd-boxarna?

 2. Rebecca (admin) skriver:

  lyckligtvis hade lånelägenheten i Melbourne alla avsnitt inkl julspecialen. Mumma!

  Vet att SVT visat alla säsonger, ändå är serien så hemlig liksom?

 3. Elin skriver:

  Ja de gick rätt sent på svt på typ måndagar, men det blev aldrig nåt ”prat” om den. Jag såg den först i England, där ”alla” typ pratade om den. Den är så random på nåt sätt, både svärfar och jag älskar G&S. Han kunde typ ringa på skype och berätta senaste avsnittet, ”åh Nessa hon…” Jag vet inte, G&S är så mycket England för mig. Love it.

 4. Rebecca (admin) skriver:

  åh jag veeet. Helt ologiskt och oväntat djup med för den delen. Tycker de pratade relation på ett nästan obekvämt sätt trots att det var sitcom. Tänker köpa på mig DVD:erna för lustkollning igen om ett tag.

Kommentera