Popjunkien

Läst

Korta tankar om de böcker jag läste när jag var ledig.

Freedoom av Jonathan Franzen. En sån bok! Älskar det där episka som stannar hos en för lång tid. Och som dessutom ger en tankeställare om ens eget liv och val. Men nu några månader efter jag läste den minns jag (tyvärr) mest detta: de djupt osympatiska karaktärerna mamman och sonen och de osannolika band framför allt han har till andra. Just det skaver i en för övrigt fantastisk berättelse (men lite… enkelt slut va?)

Jag är med bandet av Pamela des Barres. Jag klämde en liten lättläst en mellan de två tyngre (ovan och nedan). Ett stort minus till mig själv för att vi inte hade så bra uppkoppling under tiden – kunde inte simultangoogla alla gamla rockers för bilder samtidigt som jag läste.

The Lovely Bones av Alice Sebold. Åh! Det vackraste och obehagligaste jag läst på länge. Jag älskar den direkta tonen i berättelsen, hur allt berättas så öppet, hur krass berättar-Susie är. Även här en tankeställare om livet, kände jag. Och kanske en mindre rädsla inför efterlivet.

Juliet, Naked av Nick Hornby. Med Hornby är det så att jag tror att jag läst allt av honom, men så dyker det upp såna här olästa stycken. Även här var jag frustrerad långa stunder för att historien var så orimlig. Och de där försöken att vara modern, t ex genom att varva löptext med fejskrivna Wikipedia-artiklar, hade väl kunnat funka om han skrivit Wikipedia-artiklarna på samma sätt som de skrivs på riktigt. Men allt orimliga gjorde att jag faktiskt fnös högt när jag slog igen pärmarna. Rekommenderas ej.

Eat, Pray, Love av Elizabeth Gilbert. Jag veeet. Men jag var boklös under en utflykt och hittade den där och tänkte det kunde vara kul att läsa en sån omtalad bok. Det var det inte. Men ändå ångrar jag inte att jag lade en dag på den. Av de tre delarna var Italien intressantast och Bali vidrigast. Störningsmoment: det självförhärligande och religiösa.

My Booky Wook av Russell Brand. Man kan tro att jag redan läst den för att den ständigt återkommer som referens i olika sammanhang jag frekventerar. Men nej. Och det är jag glad för – för USCH vilken jobbig bok. När komiker skriver gör de det med andan i halsen och tummarna i uppfällt läge. Stressar mig som läsare. Plus att vi här hade en manlig sorts Eat, Pray, Love om man ser till självförhärligande. Jag läste inte klart, sålde den vidare till en boklåda och fick 12 dollar för den, två mer än jag hade betalat själv. Win!

Wolf Hall av Hilary Mantel. Apropå episkt. Här har vi 600 sidor engelsk historia i romanformat. Har precis bara börjat men är mycket sugen på fortsättningen.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Läst

  1. Peter Sjöberg skriver:

    Blev du klar med Wolf Hall? Är mycket nyfiken om hur den var!

Kommentera