Popjunkien

Konsumtion

Rebecca Crusoe

Jag gör samma lista som jag sett hos säkert 20 bloggar nu, t ex Pandamamman, Bondhustrun och Miss Muffin.

SKOR: kilklack nästan jämt. Oftast stövletter men på sommaren olika sandalvarianter med stor platå. Som uteskor på vintern: snowjoggers.
SNEAKERS: tyvärr inte. Tycker det är ursnyggt med vanliga sneakers sådär som Lisa på Rodeo brukar ha. På sommaren (som nu!) har jag oftast vanliga vita tygskor, ibland svarta Converse.
JEANS: åh jag köpte just ett par asfina nya på en kedja här (Forever New). Annars har jag inte köpt jeans sen smalaste året i mitt liv (lunginflammationsåret 2008) och de är alla Acne och Whyred.
T-SHIRT: min favorit är det där tunna tyget som nästan ser utslitet ut, finns på H&M bland annat. Jag har fyra stycken av deras enkelfärgade.
UNDERKLÄDER: Twilfit, Marks & Spencers
VÄSKA: jag har jättemånga, men använder ett fåtal regelbundet.
PLÅNBOK: måste jag snart byta. Jag har en tjock och snygg från H&M som snart är trasig.
SOLGLASÖGON: köper jag nästan alltid på Åhléns. Jag håller dock utkik efter ett par här i Australien, och en baddräkt. Är det nåt man ska köpa här är det badkläder, solglasögon och accessoarer.
KLOCKA: bara mobilen.
SMYCKEN: nåt tjockt armband. På senare tid B:et och L:et från Rodebjer i en kedja runt halsen.
TV: en 32-tums som sitter på en mycket fiffig och snygg upphängning i vår 70-talslook
MOBILTELEFON: iPhone 3GS
DATOR: Macbook
SMINK: mineralpuder från I.D. Pennor från Make Up Store. Mascaror varierar, ofta från någon goodiebag. Läppstift från MAC och Nivea. Naglar olika röda nyanser från OPI eller en lila från Nivea Pure Diamond Collection. Just nu semesterorange från Revlon (vägrar Mavala och Depend).
ANSIKTSKRÄM: använder jag inte
LOTION: använder jag inte.
DEODORANT: jag föredrar spray-deo fast de säkert är resursdåliga. Jag köpte på mig några stycken här i Australien. De luktar svingott i alla fall: gurka och grönt te.
TANDKRÄM: Jag älskar Apotekets genomskinliga som jag inte minns namnet på. Just nu borstar jag med en australisk variant med örtsmak som inte löddrar tillräckligt mycket.
SCHAMPO/BALSAM: extremt olika. Just nu Herbal Essences som ger mig ett sånt luktminne att det gör ont. Om jag blundar när jag tvättar håret står jag i duschen i ett av mina två svenskkollektiv i London.
TVÅL: nån dussinvariant
PARFYM: Shewood. Men jag letar en ny. Jag vill lukta laktrits!
MINERALVATTEN: skogshallon eller päron
VIN: vittvittvitt. Chardonnay allra helst. Klarar inte rödvin. Skulle numera inte dricka rött ens på en efterfest där allt annat var slut.
DRINK: dricker sällan eller aldrig sprit. Drack i och för sig de godaste drinkarna jag någonsin druckit på Porteno i Sydney häromsistens.
BRÖD: älskar engelskt mörkt rostbröd, som de även har här i Oz. Jag är öht förtjust i konceptet mackor, älskar t ex mackluncher. Om jag fick välja en sak att äta i resten av mitt liv skulle det nog bli tonfisksmörgås.
MAT: Det går upp och ner. När jag är inne i vardagslunken har jag sällan aptit, knappt ens hunger. När jag är ledig tänker jag på, och äter, mat hela tiden.
GLASS: nä, kommer inte på någon.
GODIS: lakrits och fruktigt typ riktiga vinegum. Min godaste på senare tid har varit Ferrari-bilen med colasmak. Och svamparna dårå.
SÄNG: det jobbiga måttet 160 cm. Från IKEA med en ursnygg sänggavel fyndad på Blocket.
LAKAN: gröna, röda eller vita.
FRISÖRSALONG: sedan säkert 6 år går jag till Sarah. Numera med egen salong på min gamla gata Kvarngatan. Till henne kan jag gå med bilder som denna och bara ”så här tack”.
DAGSTIDNING: Svenska Dagbladet
MAGASIN: har just nu inte en enda prenumeration, men läser i stort sett ”allt” via jobbet. Om jag köper/läser lösnummer hemma är det olika: Q, Elle UK, Marie Claire, Femina, Fokus, Filter, Svensk Damtidning, Hänt Extra. Häromdagen köpte jag Vanity Fair men det var bara för att läsa om omslagspojken Justin Bieber, haha, inget som sker regelbundet annars.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera