Popjunkien

Elefantsåret på Australia Zoo

Vi var på krokodiljägaren Steve Irwins djurpark Australia Zoo. Och av detta har jag tre bestående minnen:

1. Att inträdet var sjukt dyrt. Klart det inte är svårt att rädda vilda djur när man har stålarna till det. Vi betalade 2 100 kronor för 4 vuxna och 2 barn, och då ljög vi ändå om tonåringens ålder. Konstigt nog var det gratis att klappa koalor, vilket vi gjorde. De är jättemjuka!

2. Att familjen Irwin, apropå ovan, är en helt vansinnig industri. 12-åriga dottern Bindi och 9-årige sonen Bob är uppenbart tränade att gå i pappas fotspår. Och det är väl charmigt. Jag har verkligen inget emot folk som slår mynt av saker. Men det finns liksom inget slut på produkterna!

Bara i namnet Bindi finns det två klädlinjer, ett tiotal böcker, tränings-DVD:er, en äventyrsserie, en tidning, smycken, handväskor, mjukdjur, osv. Bindi är också stjärnan i Rädda Willy 4 (ja, det finns tydligen en sådan).

3. När vi var på väg mellan elefanterna och vildfåglarna snubblade Bobo på sina fötter och landade med ansikte och knän på den jordiga asfalten. Såg jätteotäckt ut och han fick stora skrapsår. Han blev ledsen så klart och medan jag satt på marken och tröstade kom en främmande man fram och TOG på Bobos BLOD med sin TUMME. Lite sådär ”seså grabben, gaska upp dig nu, det här är väl inte så farligt”. Både Bobo och jag blev så chockade/äcklade att jag inte hann säga något.

Jag vet inte om det var gubbens tumme, asfalten hos elefanterna eller något helt annat som gjorde att såret på några dagar blev infekterat med helt bisarra utslag. När Bobo inte längre kunde stödja på benet åkte vi till en akutmottagning (det var ju inte AKUT men de vanliga läkarmottagningarna hade hunnit stänga för dagen). Efter åtta timmar fantastiskt bemötande av sjukvården fick vi antibiotika och kunde köra vidare. (Under tiden träffade vi minst fyra ungdomar som hade brutit armen när de åkt skateboard eller surfat).

Sådär. Det var mina tre minnen från Australia Zoo.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Elefantsåret på Australia Zoo

 1. Fredrik Wass skriver:

  Låter jobbigt. Som kuriosa kan jag nämna att nyheten om Stewe Irwins bortgång (när han åkte på däng av en stingrocka) är den mest klickade artikeln någonsin på Aftonbladet.se. Jag fick reda på det när jag gjorde en artikel om ”klickjournalistik” och pratade med Aftonbladet om hur de tänker kring nyheter på sin förstasida.

 2. Rebecca (admin) skriver:

  intressant! Hörde en gång att Big Br*ther hade den effekten på klicken också.

  En annan bisarr grej gällande hans död är att folk på riktigt dödade stingrockor som ”hämnd”.

 3. Britta skriver:

  1: Stackars lilla Boobern. :(
  2: HUR många gånger kan man rädda Willy? Om den där jättefisken nu för fjärde gången hamnar i trångmål kanske man bara ska inse det uppenbara: att han VILL dö. Snälla, låt honom.

Kommentera