Popjunkien

Varför Australien?

Det här är vår tredje gång i Australien, vår andra föräldraledighet, och när vi åker hem kommer vi att ha spenderat ca sex månader down under. Ibland får jag frågan: varför?

Svaret är: varför inte?

Nej, jag SKOJAR. Klart jag inte svarar i retoriska frågor. Här kommer i stället ett försök till förklaring:

Svaret är att Australien är perfekt för en anglofil som ogillar kylan. Ju äldre jag blir desto mer hatar jag vintern, det vet ni kanske redan. Jag ser ingen mening i att halka omkring på isklädda stockholmstrottoarer om man har den lyxiga möjligheten att inte göra det.*

3 gånger av 4 väljer jag att semestra i storstäder. Jag väljer inte strandsemestrar i Thailand. Inte för att det skulle vara något fel med det, det passar bara inte mig att åka på sand-i-hela-resväskan-resor.

Och det Australien vi väljer att besöka gång på gång ger mig den perfekta blandningen: storstad, kultur och shopping i kombination med strand och bad när man vill. Det Sydney jag upplevt är typ som London – fast varmt. Melbourne som vi spenderat mest tid i är faktiskt rätt likt Stockholm eller någon annan europeisk storstad – fast varmt.

Men jag låtsas så klart inte att jag sett hela Australien för det. Jag har tvärtom sett väldigt lite av det hittills: Tasmanien, delar av Victoria, delar av New South Wales, Sydney och så klart, kronan på verket, älskade Melbourne. Därför inledde vi den här resan i Queensland där vi har bilat runt med mina föräldrar. Nu är vi i Sydney och när mamma och pappa åker hem nästa vecka sticker vi till Melbourne.

* Jag har inte skrivit något om det här men jag pratar gärna om vansinnigheten i att använda 18 månaders föräldraledighet till att sitta och fika med främlingar. Den vanliga föräldraledigheten lockar mig inte, det är en av anledningarna till att jag jobbade i höstas. En annan är just denna: vi är nu lediga hela familjen i åtta veckor och vi får chans att tillbringa ledig tid även med vårt stora barn, inte bara bebisen.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Varför Australien?

  1. aino skriver:

    Ja, passa på att njut ordentligt…Här har det varit töväder så all den vita snön är grå och trist. Kram till er alla…

  2. bulanojag skriver:

    Bra val! Låter som en alldeles fantastisk idé! / Hälsningar från fika med nyblivna mammor-träsket.

  3. Rebecca (admin) skriver:

    alltså jag gillar ju de där fikorna också, men eftersom jag gjorde det i ett halvår med första barnet känner jag inget BEHOV av det nu. Happy fiking! :)

Kommentera