Popjunkien

Gravidkläder – efter

Tänkte först skriva de här inläggen i trimester-ordning. Men eftersom jag numera har en 5-månadersbebis (?!?!) känns det rimligare att skriva om det som bekymrar mig allra mest. Jag var inne på det häromdagen, men jag HAR verkligen ingenting att ha på mig.

Några första råd från en som är inne i träsket:

1. Det man köper under graviditeten för att ”ha på sig efter” passar aldrig efter. Jag vet inte hur många vanliga plagg jag köpt i en storlek större för att ha sen. Men när gör man annars så i sin shopping? ”Den här ska jag köpa nu men ha på mig om fem månader”. Mitt råd: köp bara saker som du vill ha nu, sen köper du för .

2. Efter är också alltid relativt. När är kroppen egentligen redo igen? Jag vet inte. Min personliga måttstock är att jag första gången hade lärt mig min nya kropp när bebisen var sex månader. Därefter tog det ytterligare ett halvår innan jag fattade att jag var, ehm, klar eller vad man ska kalla det. Därför hoppas jag någonstans att halvårsstrecket funkar även den här gången. Men jag märker att jag långsamt blir mer och mer bekväm.

3. Tyvärr men: linnen. Man har ju hunnit tröttna på baslinnen efter nio månader i undertröjor men linnet är din bästa vän även som nyförlöst. Och då samma baslinnen jag redan pratat om, de i längre variant med lite stretch. De håller in efterbebismagen och om du har en t-shirt över är du alltid amningsredo* (dra upp t-shirten och ner linnet så du har en bra glipa).

4. Hålla-in är nog den gemensamma nämnaren för allt som är efter förresten. Jag har hittat en fantastisk underbyxa på Twilfit som håller in och ger lite midja. Alltså OBS, inga hokuspokuskläder som t ex Katrin Z höll på med i somras, utan vanliga bastrosor i vit eller svart bomull. Med ett par såna och ett par stretchbyxor eller strumpbyxor som håller in, känner jag mig redo för det mesta i min vanliga garderob. Rent teoretiskt alltså, för varje gång jag står där och testar och tänker så tvivlar jag ändå.

* Apropå amning: jag har nästan ingen egen erfarenhet av att amma, så jag är inte så bra på amningskläder för oss som är fåfänga, tyvärr. Ska skrapa ihop till ett sånt inlägg ändå, baserat på gamla tips som framför allt Malin tog fram för Grossessan.

Under min första graviditet drev jag Grossessan, Sveriges första modesajt för gravida. Den har jag inte tid med längre, men jag har riktigt bra koll på mammakläderna. Så i en oregelbunden liten serie tänkte jag gå igenom gravidklädseln lager för lager, trimester för trimester.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera