Popjunkien

Var köper man mammakläder?

Äsch, jag fick ett litet uppsving i klädsjälvförtroendet idag. Först skorna här nedan, sedan kunde jag för första gången knäppa mina skinnbrallor igen efter graviditeten. Och då orkar jag inte gnälla om hur jobbigt det varit med kläder efter.

Tänkte i stället berätta snabbt om några ställen man kan söka efter mammakläder på.

Top Shop. Trogna läsare vet att jag är Top Shop-skadad. Deras Maternity-linje har det mesta man kan tänkas behöva (förutom övermagenbyxor, de flesta av deras jeans är undermage). De byxor jag bar mest under den senaste graviditeten var ett par blå gravidjeggings härifrån.

H&M. Har jag redan varit inne på. Men OBS! Bara basplaggen och underkläderna. Övriga ljusblå skjortor, volangtunikor och jeans med fickor med lock gick jättebort för mig.

ASOS Maternity. Jag är ju en ASOS-brud även i vanliga fall, här hittar jag ofta klänningar och andra speciella plagg som har lite karaktär. Deras mammasektion är inte stor men betydligt mer inspirerande än t ex ovan nämnda H&M någonsin kan bli. Min favorit var den här klänningen men i svart. Jag träffade en tjej som hade haft den vita varianten som bröllopsklänning när hon var gravid.

Ellos. Hoppsan! Men ja, Ellos. Jag gillar att leta kläder på oväntade ställen i vanliga fall, det kan bli en sån triumf när man snubblar över något bra. Och har ni läst de här inläggen tidigare så vet ni ju att jag tycker att man ska följa sina vanliga shoppinginstinkter även som gravid. Den här graviditeten försökte jag mig på ett par jeans hos Ellos. Jag säger försöker för de passade inte så jättebra som jag tänkt, men det hade mer med mig att göra än jeansen, dessutom kostade de superbilliga 125 kronor med rabatt. Skulle jag vara gravid idag skulle jag försöka med de här pojkvänsjeansen.

Plats jag inte rekommenderar dig att köpa gravidkläder på: mammaklädesaffärer. För bekvämt, för mycket ”påsar” att lägga magen i, för mycket jordfärger, för mycket bjällror att ha kring halsen. Jag har aldrig känt mig som mig själv i en sådan affär, därför har jag också undvikit att handla i dem.

Under min första graviditet drev jag Grossessan, Sveriges första modesajt för gravida. Den har jag inte tid med längre, men jag har riktigt bra koll på mammakläderna. Så i en oregelbunden liten serie tänkte jag gå igenom gravidklädseln lager för lager, trimester för trimester.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Var köper man mammakläder?

  1. Anna skriver:

    Jag vill ha ett inlägg om amningskläder! Det tycker jag är svårare än gravidkläder! Hjälp.

  2. Rebecca (admin) skriver:

    ok! Jag ammar inte själv, men ska berätta vad jag vet i frågan sen Grossessantiden. Håll ut!

Kommentera