Popjunkien

Jag såg HENNE

Förra veckan missade jag världens chans att knyta ihop åtminstone en öppen ”vem/vad/hur var det”-tråd i den här bloggens historia.

Vi börjar med att backa bandet:

För fyra år sedan såg jag en skådespelerska som jag kände igen men inte kunde placera. Jag skrev ett inlägg om det och många läsare engagerade sig i att försöka lösa gåtan. Vissa har återkommit till inlägget långt senare.

Jag har vetat att sannolikheten är stor att jag skulle kunna se henne igen. För hon verkar bo på en särskild adress på Götgatan och jag jobbar bara några kvarter därifrån. När jag har gått förbi har jag spanat med svannacke för att försöka få en glimt igen. Ja, lite som när jag går förbi Thåströms gamla adress här i kvarteren.

Men jag har varken sett henne igen eller kommit på vem hon är.

Förrän. Min första arbetsdag förra veckan och jag var lite sen på väg hemåt. Ska jag jobba när jag har liten bebis hemma måste jag vara strikt med mina lediga stunder, så är det. Så jag rusade in i tunnelbanan, tog rulltrappan neråt. Och i mötande rulltrappa på väg uppåt står där den okända kvinnan.

Min impuls var att vända och springa uppför trappan. Alternativt åka ner och vända för att springa upp igen bakom henne. Stoppa henne och bara vem ÄR du nu igen?! Sånt är vardagsmat för mig, jag pratar alltid med folk i det offentliga rummet.

Samtidigt hade jag ett så intensivt längt efter min bebis i hela kroppen. Och jag var redan sen. Det fanns inga marginaler till slentrianåkande i rulltrappor! Så jag lät damen i fråga åka vidare oantastad och jag fortsatte hemåt för gos med min Levi.

Och nu sitter vi här i fortsatt okunskap.

Hon hade förresten blekt håret.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Jag såg HENNE

 1. Magda skriver:

  Hej!
  Det kan inte vara Yvonne Schaloske?

 2. Matilda skriver:

  Hallå!
  Snubblade in här efter att ha läst om ditt skådissökande hos bloggkommentatorerna eftersom jag också precis sprungit på en skådespelerska, dock på surbrunnsgatan, som jag undrade vem hon var och jag kom fram till att det var ewa fröling! Tyckte hennes utseende passade in på din beskrivning, är det rätt månne?

 3. Pethra skriver:

  Av någon anledning tänker jag på Cecilia Ljung, varför vet jag inte för jag tror inte att hon vare sig glugg mellan tänderna eller mörka ögon. ;)

 4. michaela skriver:

  varför inte bara gå in på birthday.se o skriv in adressen eftersom du tydligen visste vart hon bodde,, så poppar alla som bor där upp o då kan du sålla ut dem som inte känner igen o vips så kanske du ser hennes namn =D

 5. Å skriver:

  Marie-Chantal Long kanske?

 6. Cissi H skriver:

  Kan det vara Gunnel Lindblom?

 7. StreetKatze skriver:

  Annette Bjärlestam…maybe?

 8. Vifsla skriver:

  När jag var liten, mitten på 80-talet så var det en dam med rödbrunt lockigt hår och en stadig lugg mellan tänderna som läste sagor i tv.
  Nu kan jag tyvärr inte komma på hennes namn eller ens namnet på programmet. Men hon var nog i 40-årsåldern redan då.

 9. Rebecca (admin) skriver:

  Mysteriet är löst! Tack alla för engagemanget.

  http://www.popjunkien.se/?p=3598

Kommentera