Popjunkien

Vad heter kändisbarnen?

Ylva frågar i kommentarsfältet om en blogg som jag skrivit om som behandlar namn på kändisbarn. Jag rotar i arkivet och hittar egentligen bara ett inlägg: Kändisbarn som heter Ava (då var antalet uppe i åtta, och sedan den texten skrevs för två år sedan har det tillkommit flera stycken till).

Min främsta källa för allt som rör kändisbarn är Celebrity Baby Blog. Men sedan ihopflytten med People har innehållet blivit så oändligt svårt att söka i och man hinner inte scanna av alla (många) inlägg löpande.

Celebrity Baby Scoop verkar också ha en massa uppdaterad info, och på högerkanten har de kategoriserat på just namn. Vet man vad föräldern heter i efternamn kan man utläsa vad barnet heter i förnamn.

Jag hittade också ett ett namnquiz hos Expressen – kan det ha varit länken du sökte Ylva?

Namnfrågan är i högsta grad aktuell hos mig nu, med en bekräftad pojkbebis i magen, och ett icke-spikat namn. Jag som helst hade velat undvika en långdragen process den här gången.

Kriterierna: inget på B, det måste gå att uttala på engelska utan att för den skull vara typ Archibald och det ska helst inte vara FÖR vanligt, men det måste inte vara prick lika ovanligt som Bobo.

Förslag?

Dela: Facebook  Twitter 

5 kommentarer till Vad heter kändisbarnen?

 1. emma skriver:

  Jag håller på ert första förslag till Bobo: Otto! Eller blir det för mycket oh-oh om barnen ska heta Bobo och Otto kanske? Nåväl, håller på Otto tills vidare iallafall!

 2. Moa skriver:

  Hej

  Jag väntar mitt andra barn nu. Har inte läst din blogg förut men tänker börja på en gång.

 3. Björn!! :-D (Nejvisstja, det börjar ju på B.) Men något av de andra; Love, Selim eller Harald?

 4. Malin skriver:

  Jag tänker ju hela tiden att han heter Sid för du sa att du hade tänkt på det typ förra sommaren :) Ascoolt ju!

 5. Ylva skriver:

  Wow, ett helt inlägg, tack!

  Kanske var en dröm (hade en gång en dröm om en svensk songmeanings.net också, och googlade järnet utan resultat), men har ett så tydligt minne av att det var där jag såg att Ola Salo med fru hade döpt sin dotter till Judit och vart förnärmad för att han SNODDE mitt namn (ingen barn i sikte de närmsta 10 åren men ändå!!).

  Men, som sagt, tack för hjälpen!

  Mitt namnförslag annars är Amos, kanske lite väl bibliska vibbar, men jag gillar det!

Kommentera