Popjunkien

Filter: av män, om män

Det slog mig nyss att jag sällan eller aldrig skickat er till mitt twitterkonto? Jag skriver oftare där, än här. Hälften dagbok, hälften popjunk.

Som nyss: tröttman över att hypade Filter så konsekvent undviker att porträttera kvinnor i sina, ofta, spännande reportage.

Senaste numrets omslag puffar för 12 artiklar. Bara 2 av dem har kvinnor som huvudpersoner*: Camilla Ryne om vägglöss och Åsa Rasmussen om vädret. Det som brukar vara Filters styrka – att plocka fram oväntade profiler och okända historier går helt om intet i det här numret. Jag menar, vad kan Ernst Kirschsteiger möjligen ha att säga världen (en gång till)?! Jo: ”jag gillar de mjuka värdena i livet”.

*Innan någon invänder: reportaget om Bingo och Katrin handlar om varumärket Bingo. Katrin är bara någon han råkar springa på några gånger under reportagets gång. Faktum är att Katrins exman Alex Schulman förekommer mer än Katrin själv.

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Filter: av män, om män

  1. yevonde skriver:

    Jag blev sjukt irriterad på Bingo o Katrin reportaget som på framsidan såg ut att verkligen handla om båda två.

  2. Rebecka skriver:

    Jag veeet! Möjligen har de ryckt upp sig något lite på skribentsidan, dock. Fick också en skrattattack senast jag flög: Scanorama. TVÅ kvinnor av typ sexton porträtterade. Den ena var flygvärdinna.

  3. Linn skriver:

    Så sant, så sant. Även om ”fler kvinnor” är något många tidningar borde tänka på, oftare. En uttjatad fras – men ändå!

Kommentera