Popjunkien

@lovelybutton

Jag har egentligen som princip att inte blogga eller twittra om Twitter, tycker hela den där metadiskussionen kan bli rätt tröttsam, men det här tyckte jag var så kul att jag gör ett litet undantag. Conan O’Brien, som i skrivande stund har 602 000 followers, har bestämt sig för att följa en slumpvis utvald person på Twitter. Den utvalda, Sarah Killen med alias @lovelybutton, gick från 3 followers till fler än 16 000 på bara några timmar och har på mindre än en vecka överösts av gratisprodukter från företag som vill sola sig i O’Brien-glansen. Men fatta prestationsångesten när en världskänd komiker väljer ut dig som musa – måste vara så sjukt svårt att uppdatera efter något sånt.

Jag själv twittrade om det och undrade om inte Annika Lantz borde göra något liknande. För er som inte vet brukar Lantz dyka upp som ett exempel på person som inte anammar dialogen på Twitter utan mer använder det som en megafon för de hon själv vill säga. Hon följer alltså 0 personer.

Men ärligt talat tycker jag Annika Lantz ofta får bära hundhuvudet för rätt många personers envägstwittrande. Det finns andra som verkligen borde kunna detta bättre men också missar dialogen helt. Jag har inget behov av att nämna namn men jag tänker på sådana som använder sitt konto enbart för att pusha sina egna texter och kunduppdrag. Eller för att göra ”research” – dvs slänga ut frågor och be om tjänster utan att någonsin ge några tips eller cred tillbaka.

För egentligen: är det så fel att göra som man vill? Att använda Twitter utan så mycket analys kring varför man gör det? Måste man riskera att bli kölhalad för varenda liten grej man publicerar på nätet? Jag hoppas inte (men har just presterat ett halvt inlägg som kanske kan uppfattas som det motsatta).

Vad tycker ni?

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till @lovelybutton

  1. Anna skriver:

    Men sen var det ju en annan – betydligt mer okand kille som skulle testa om han kunde sla det och valde ut http://twitter.com/LisaTickledPink som sen upplevede typ samma sak. Galet.

  2. Rebecca (admin) skriver:

    roligt. Tänk om man hade samma genomslagskraft själv!

  3. marla skriver:

    Lyssna på tendens, jag hörde det i förmiddags. Jätteintressant! ”11.03 Tendens – Det skrivna ordets status. Sänds även kl. 20.03 och i morgon kl. 23.30.”

Kommentera