Popjunkien

Vädret gör oss till modeoffer

Vet att det är ohippt att klaga på vädret men FY FAN vad jag avskyr det. Jag hatar vintern, jag gör det på riktigt. Det finns inget positivt med vädret som det är nu, inte ens att barnen får åka pulkor eller att ni som skidar får åka skidor. Ni har åkt klart för i år kan jag tycka.

Mitt hat grundar sig mest på två saker:

1. Det är så in i bomben jobbigt att försöka ta sig mellan hemmet-dagis-jobbet-hem igen. Man kan inte ha vettiga skor och man slirar omkring i snömodden så man riskerar bryta både ben och rygg. Pulka/Snowracer som färdmedel tillfrån dagis är ju lätt men att köra det i tolv minus är inte humant för ett barn som måste filtas in. Alltså halkar jag omkring med den sunkiga sulkyn och nästan gråter vid minsta lilla stopp.

2. Fulheten! Det är ju stört omöjligt att klä sig fördelaktigt i det här skitvädret. Jag går omkring i mina nedtrampade snowjoggers och skäms. När jag kommer in på jobbet eller möten skäms jag för att jag under min vinterjacka har en noppig (men varm) kofta. På lördag ska jag på bröllop och då får man väl skämmas för att man måste ha någon skidbyxa på sig för att inte dö av köld mellan ceremoni och mottagning. Igår fick jag skämmas extra mycket då jag underskattat kylan och försökt klä mig i leopardstrumbyxor. På vägen till daigs insåg jag att jag skulle tappa benen om jag inte gjorde något drastiskt där och då. Så vet ni vad jag gjorde?!

*skammen*

Jag köpte ett par 49-kronorstajts på skräpaffären på Götgatan där de har syntetkläder med vilda mönster och paljetter. Var tvungen att be om ursäkt när jag kom fram till dagis. I morse låg tajtsen, i ribbstickat pyjamasmaterial, på sovrumsgolvet och hånade mig.

Jag vill ha vår nuuuuuuuuuuu.

Dela: Facebook  Twitter 

9 kommentarer till Vädret gör oss till modeoffer

 1. Aino skriver:

  Håller med!!! Kan upplysa dej om att snön vräker ner i Gbg just nu!!!

 2. malte skriver:

  BOOM! du är tillbaka med en blast! och vi älskar det!

 3. Ulrika Good skriver:

  Min special den här vintern har varit att ha ett par svarta fleecelångkalsonger (med gylf) som jag burit UTANPÅ mina tajts. Som jag sedan, snabbt och lätt, tar av mig när jag kommer inomhus.
  Och numera är jag så gammal så att jag faktiskt inte hetsar upp mig speciellt över att det ser fult ut när jag går mellan jobbet och parkeringen.

 4. MammaCita skriver:

  Haha, roligt! Har alltid undrat vem som handlar i skräpaffären… Jag håller helt med dig – död åt vintern nu!

 5. Jenny skriver:

  Åh, jag håller med. Jag är så trött på det nu. Har önskat att jag hade både termobyxor och broddar den här vinter (och det är INTE snyggt). Halkan är nämligen helt hysterisk i Gbg, isgata.

 6. Elin skriver:

  Du glömde förstör-håret-med-mössa-helvetet. Och frissigt vinterhår!

 7. Malin skriver:

  Alltså, jag läste det här inlägget igår men fnissar fortfarande åt att du tog dig in på ”Hard beat – modekläder från London och Paris” och köpte ett par tajts. Så underbart!

 8. Hanna skriver:

  Hahahaha! Jag dör. Så sjukt sjukt roligt. Jag har varit inne där en gång. Skulle på nyårsfest med temat ”nyrika ryssar”. Inte ens då hittade jag något. Gött att de fick sålt nåt iallafall.

Kommentera