Popjunkien

Ebbe – the (glasses) movie

Nu finns Ebbe – the movie på SVT Play. Den är verkligen intressant, men jag tycker att det var lite synd att filmen var så lik den tre år gamla P3-dokumentären om Ebbe Carlsson-affären. Har man redan lyssnat på dokumentären så tillkommer inte mycket nytt.

Filmen är nämligen uppbyggd enligt exakt samma dramaturgi och det är exakt samma personer som uttalar sig. Från Ingvar Carlsson till Anders Isaksson som suger på en pipa samtidigt som han återger insikter ur sin bok.

Nåväl. Ebbe var en otroligt fascinerande karaktär. Men det starkaste intrycket efter att ha sett filmen är ändå: vilka jävla glasögon! Jag tycker mina är lite väl stora och i vägen ibland men de är ju som lilleputtbrillor om man tänker på att Ebbes glasögon täckte en hel kind.

glasögonaffären

Inte för att det är ovanligt nuförtiden. Jag har tidigare skojat om att mammas 80-talsfrisyr kom tillbaka med The Strokes. I och med de senaste årens gubbmode har hennes (och Ebbes!) glasögon från samma period också gjort ett återtåg.

Halva mediestockholm bär nu ebbeglasögon som om våra mammor aldrig hade haft dem.

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till Ebbe – the (glasses) movie

  1. Johan skriver:

    jag tänkte exakt likadant när jag såg filmen: Har jag inte sett detta förut? Men så insåg jag att jag i alla fall hört det, just på P3 Dokumentär.

Kommentera