Popjunkien

iTunes Genius och nollnolltalet

Tja blixten på den här men:

Jag har inte fattat geniusknappen i iTunes förrän nu. Jag trodde det var en sorts avancerad version av ”andra personer har också köpt” – en rekommendation enbart i Music Store. Nu fattar jag att den gör spellistor av de redan inlagda låtarna också. Man klickar på en låt man gillar och så serveras en låtlista på 24 låtar till som kan tänkas falla mig i smaken. Samtliga försök har givit jättebra listor i min samling.

Vilket är smidigt nu när jag som en massa andra ska lista decenniets bästa låtar till Novells projekt Nollnolltalet.

På ett sätt svårt (vilken låt väljer man av någon som bara gör bra saker?).
På ett annat sätt enkelt (ingen hiphop på min lista direkt).

Låtar som garanterat kommer vara med är varje års MÅSTELÅTAR. Som när Hard to explain kom 2001, Heartbeats 2002 eller Hey Ya 2003. Låtar som utöver att vara bra hits också sammanfattar en känsla av nollnolltal.

Sen har jag rent personliga nollnolltalvibbar som ingen annan någonsin kan förstå. Jag nedlåter inte mig själv till att inkludera den här låten i ett så kreddigt sammanhang men den här ÄR liksom 2001 för mig. (Mycket pga att jag hade den som ringsignal på min gröna Nokia 3210 med det engelska telefonnumret)

Dela: Facebook  Twitter 

1 kommentar till iTunes Genius och nollnolltalet

  1. Bondhustrun skriver:

    Oooh! Jag har inte orkat uppdatera mitt iTunes än men det kanske är dags då. För övrigt ville jag bara säga att jag gillar att du gillar Hard to Explain, det är en av mina favoritlåtar med The Strokes, mycket bättre än Last Nite.

Kommentera