Popjunkien

Ni Hao Kai Lan lär barnen mandarin

Om ni som jag har en Dora-fantast hemma så måste ni kolla Ni Hao Kai Lan som går på Nickelodeon på vardagar kl 06.25. Det är en tecknad serie för de mindre barnen och upplägget är detsamma som Dora. Pedagogisk och vänlig tv som dels lär barnen nya ord på ett främmande språk, dels pratar om saker som vänskap och familjeband. Där Doras kompis Boots är urgullig, är Kai Lans polare ännu sötare. Där Dora lär barnen engelska, lär Kai Lan barnen mandarin. Så om min son någon gång skulle hamna i ett kinesiskt sammanhang skulle han obehindrat kunna säga hatt, till exempel.

Saken är att Bobo och jag gillar programmet lika mycket. Han ber om att få se förhandsavsnittet igen och igen, säkert tio gånger på rad, och jag gör det gärna för karaktärerna är så gulliga. Min stora favorit är Rintoo som är en femårig tiger som gillar äventyr men har svårt att kontrollera humöret. I ett avsnitt där de kör drakbåt är han en så fanatiskt förbannad förlorare att jag skrattar bara åt minnet.

Nickelodeon bjöd på mysigt förhandsmingel på Östasiatiska museet för några veckor sedan och jag visade hela tandraden. Kolla bilderna här.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Ni Hao Kai Lan lär barnen mandarin

 1. Hanna skriver:

  Åh, fina fina bilden!

 2. gullrunn skriver:

  06.25? It´s a date!

 3. annalin skriver:

  Verkar lovely…men varför går man upp 6.25?

 4. Rebecca (admin) skriver:

  ja du, i vår familj är vi sällan uppe före 8.00. Tänkte mer informera stackarna som ÄR uppe att denna guldgruva finns.

  Hade det varit för ett år sedan hade vi redan hunnit vara en sväng till lekparken vid den där tiden. 2-års-Bobo var mer morgonpigg än han är nu som tonårig treåring :)

Kommentera