Popjunkien

Har du inte SETT?!

Om ni visste hur ofta jag är med i såna här konversationer.

Någon: Bla bla bla handlingen i the Shining.
Jag: är det spöken eller monster eller hans eget psyke som jagar honom?
Någon: har du inte SETT the Shining?!
Jag: nej

Ta nästan vilken måste-se-film som helst och jag har inte sett den. Vare sig klassiska eller nya. Jag vet åtminstone två anledningar: a) vi hade ingen video när jag växte upp och b) jag blir så rastlös när jag kollar på film. Särskilt action och filmer som bygger på missförstånd.

I år har jag varit på bio två gånger och hyrt film kanske tre gånger (jag laddar inte ner). Innan jag fick barn sa folk förnumstiga saker som ”se till att gå på bio innan barnet kommer för sen kommer man aldrig iväg”. Och det var ju ärligt talat aldrig ens jobbigt för mig att försöka förhålla mig till. Ni vet ju att jag tycker man behöver förändra väldigt lite hos sig själv när man får barn. Men det var aldrig något alternativ att börja kolla MER film efter ungen än innan.

Detta som lite bakgrund till att jag ju köpte alla de där socialrealistiska filmerna härom veckan och ska skriva om G när jag får tummen ur.

Och som kontrast till att grymma Emma för någon vecka sedan sett 487 st filmer hittills i år. Nu är det säkert ännu fler. Imponerande!

Dela: Facebook  Twitter 

6 kommentarer till Har du inte SETT?!

 1. Anna skriver:

  Word baby! Film ar overskattat – och for langt. dessutom ser jag nastan bara filmer som ajg redan har sett. Senast lotr trilogin for 75:e gangen typ. Sjalvklart gjorde vi den som en serie, en timme har och en timme dar.

  Tacka vet jag TV-serier pa box!

 2. Mio skriver:

  Jag känner jag kan tappa respekt för de som inte sett de klassiska filmerna.

 3. Rebecca (admin) skriver:

  Anna: nu låter det ju som att jag inte sett någon film alls i hela mitt liv och så är det ju inte, men just LOTR har jag inte heller sett… Men I hear you om tv-serierna, 44 minuter är en perfekt dos enligt mig.

  Mio: intressant. Har du någon magisk lista som du kvittar bekantskapskretsen mot?

 4. Jo skriver:

  Jag brukar få samma reaktion när jag säger att jag inte sett Prison Break.

 5. Louise skriver:

  Jag har inte heller sett Sagan om ringen. Inte Arn. Inte Prison break. Inte Heroes. Inte Lost.
  Men jag har sett mycket annat.

 6. 30-nånting skriver:

  Hahaha, oj vad jag känner igen mig. Men mitt dilemma är att jag verkligen tycker om att se på film. Men de där klassikerna från förr har jag inte sett. Jag skyller på mina föräldrar där, de undanhöll mig från allt läskigt. Eller jag kanske snarare ska tacka dem…

  Men jag har aldrig i vuxen ålder tagit mig tid att kolla in klassikerna heller, så mitt filmintresse kanske ändå måste klassas som svalt. Tusan också.

Kommentera