Popjunkien

Alex James i DN idag

Alex James seglade ju upp på min näthinna i somras och strax därefter är han mer sverigeaktuell än på länge. Hans ”Bit of a Blur” har precis släppts på svenska under namnet Inget annat sätt. Roligt att vara så nyligt påläst på en person strax innan de dyker upp i en stor DN-intervju. Man bara ”ja just, hans fyraåring Geronimo och hur gick det med de för tidigt födda tvillingarna?”.

Tänkte recensera boken men tycker att Helena på Bokhora sagt det mesta så bra så läs hennes inlägg för en insight som jag (som inte gillar Blur) inte kan ge er.

Jag tycker också det var en läsvärd bok, för fastän jag vet hur det går till blir jag lika förvånad varje gång man hör om det dekadenta partylivet mellan spelningarna. Och det blir tydligt rätt tidigt att någon med James ego ska gå en lång väg. Tidigt får man veta att han spelar för att liksom bara kan, och han lär sig franska för att han kan, han lär sig så småningom flyga för att han kan. Något jante-popjunkien omsom stör sig på, ömsom beundrar.

Mamma-popjunkien tycker att nutiden, frun och barnen gott kunde ha fått figurera mer. Genom boken får man läsa om fantastiskt vackra tidiga flickvänner, modeller, snygga tjejer för efterfest-kul. Men när han sen stadgar sig blir han plötsligt saklig och rätt oromantisk.

Och när jag läser alla dessa festskildringar (det har ju blivit en hel del, denna Biografisommaren 2008) kan jag inte låta bli att tänka på hur de luktar och eh… smakar. Tommy Lee gör en stor affär av att dejta Heather Locklear i en svettig t-shirt, tidiga Mötley Crüe har inget toapapper, använder strumpor och bokpapper i stället, men får ändå ligga som djur, Alex James kedjeröker, vaknar på en fest i ett land och flyger direkt till en inspelning i nästa osv.

För min del för mycket ligga-i-studentkorridor för att intressera (kom igen, lukta svett på en dejt över huvud taget?! Inget toapapper?!) men så är jag ju en lukta popgott-junkie också.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera