Popjunkien

Vilket svärord gillar ni bäst?

Jag har märkt att jag börjat köra med ”jävla” på senare tid. Jag gillar det. Jag tycker det är något retro, nästan sjuttiotal över ett hederligt gammalt jävla.

Har ni något favvosvärord?

Dela: Facebook  Twitter 

16 kommentarer till Vilket svärord gillar ni bäst?

 1. Sandrina skriver:

  Jävlar och fan är det som oftast slinker igenom och jag gillar det inte. Det låter så fult när man svär oc jag gör vad jag kan för att minska på svordomarna men nej, det går inte särskilt bra…

 2. Bondhustrun skriver:

  RÖV är inget svärord men det är mitt absoluta favoritord i sådana sammanhäng. Det är roligt och användbart. Annars säger jag också mycket JÄVLA men även FAN. Så tråkig var jag.

 3. Mimmi skriver:

  Det ord som jag började använda för ungefär ett år sedan nu då jag hängde med ett sällskap som nyttjade ordet mer än ofta är barockt. Kanske inte ett svärord i sig men väldigt användbart! ”Helt barockt!” eller ”En barock grej hände igår..”

  Som sagt, väldigt användbart men kanske inte svärord.

 4. Markus skriver:

  Jag använder nog ”Jävla” mest, fast i sann borås-anda säger jag ”jävvela”.

 5. Hanna skriver:

  Vad underbart att Bondhustrun redan nämnt RÖV. Jag använder också frekvent.

  Visst är det du (Reblo) som har svårt för vissa uttryck, typ skitfint?

  Jag skäms för att jag säger f-ordet (det med fem bokstäver).

 6. Anna skriver:

  Bollocks. Internationellt gångbart, ligger skönt i munnen och kan användas lika effektivt tyst så ingen annan hör, eller på full volym som när man till exempel tappar en flyttlåda full med saker på tårna.

 7. Tiwi skriver:

  har börjat säga kuken. och då muttrar jag det mest lite surt för mig själv..

 8. Aino skriver:

  Ja när man har barnbarn omkring sig så försöker man ju behärska språket, men annars är ju faaan och jävlar ganska gångbart i olika situationer!!!

 9. Tove skriver:

  Jag har börjat lägga till ”shittet” bakom olika substantiv; ”vi måste åka till stormarknadsshittet”, ”måste gå till sopsorteringsshittet”, ”kan du ringa bredbandsshittet idag?”
  Annars använder jag gräsligt mycket könsord som kraftuttryck. Gärna i bestämd form; ”k**en”, ”f***an”, men också det manliga könsorganet mer anatomiskt uppdelat; ”ollon”, ”pung” och så vidare. MÅSTE börja skärpa mig inför barnen. Måste, måste.

 10. Annika skriver:

  Min favorit är ”så jävulskt..” Och ett annat bra uttryck, som också råkar vara det Annika Norlin sa till en kollega den enda gång hon blivit arg på fem år, nämligen: Du är så jävla järndö. Funkar om både personer och döda ting. Fantastiskt fint.

 11. enioreh skriver:

  Favorit och favorit.. men emellanåt kläcker jag ur mig: ”men rööööööv då!” eller ännu mindre vackra ”men kuuuuk då!”.. :#( Fast det är hemma när ingen hör (utom hunden och han bryr sig knappast ;)).

  På jobbet svär jag lite renare och i en väldigt snäll ton om jag nu tvunget måste svära. En kollega garvade hela dagen åt att jag i helt vanlig ton (och ganska tyst) sa: ”aj som fa-an rent ut sagt” när jag slog huvudet i en skåpslucka. ”HUR kan man svära så sansat??”.. Jadu.. ;) Antar att man kan skärpa sig om man vill.

 12. Josefine skriver:

  Ja använder fan ok jävlar .idiot mest för de är vanligaste svär orden

 13. Mel E skriver:

  Kör ofta med ett eftertryckligt satan.

 14. lennart skriver:

  Purjurlök

Kommentera