Popjunkien

Dagens viktigaste fråga

Är Iron Maiden-fans mer benägna än andra att bära bandtröja?

För i dag har jag sett Maiden-tröjor vilket väderstreck jag än vänt mig i. Och det är några stycken då jag under dagen besökt sex olika stadsdelar. Till och med hemma på min gata. Jag mötte en ca 17 år gammal, lite finnig kille som frågade den något äldre mannen som gick vid hans sida: ”är mamma där redan eller?”. Sällskapet svarade ”hon var varit på Stadion hela dan”. Behöver jag säga att båda killarna var iklädda varsin tröja med Eddie på?

Men brukar stan bli så invaderad av uttalade fans varje gång ett storband besöker Stadion eller Globen? Jag minns ärligt talat inte.

En intressant sak är att få av de hundratals t-shirtar jag såg idag såg särskilt tvättade/burna ut. De har rört sig om nya tishor i klara färger, såna som man nästan kan se vikmärken på.

Dela: Facebook  Twitter 

8 kommentarer till Dagens viktigaste fråga

 1. stina skriver:

  men JA! helt sjukt mycket maidentröjor idag.

 2. Johanna skriver:

  Haha, det är något med hårdrockare och bandtröjor. Såg KISS-tröjor på everyone and their mama i flera dagar efter att dom var här och spelade.

 3. Hanna skriver:

  Det inte bara verkar så, det är så enligt DI. Grym affärsidé!

  ”Iron Maiden är nog det band som säljer flest t-tröjor under en konsert, det har en väldigt tacksam maskot. Många köper fler än en tröja”, säger Anders Mannio från skivbolaget EMI.”
  http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=20087\17\292629&sectionid=Ettan

 4. Riddarrockmannen skriver:

  En senare fas i Mejdendyrkan tycks vara ett rejält tygmärke på jeansjackan. Frågan är: När övergår fans från att ha otvättad/ovikt tisha till ett rejält ryggmärke? Och finns det fler faser?

  Hjälp/Mejdenhatare

 5. Caroline Hainer skriver:

  En intressant fråga och jag tror också svaret är ja; de är mer benägna att dra på sig en bandtröja, oavsett tröjans färg, form och lukt.

 6. Katarina skriver:

  Jag tror att hårdrocksfans överlag är de största, och nästan enda band-tisha bärarna. Dagen efter en konsert bär vi våra nyköpta tishor och vi gör det med stolthet. Men inte bara Maiden, alla konserter går lika bra. Metallica, Kiss, och även de mer okända banden går bra de med. Skillnaden är nog att då ett band spelar på stadion så ryms det så himlans många fans som vill köpa tshirt.

 7. Katarina skriver:

  Och Riddarrockmannen, tygmärkena brukar vara reserveda åt den lite yngre generationen.

 8. Astrid skriver:

  När jag var på Mark Knopfler-konsert i Globen cirka 2001 (det var hemskt, jag var 14 och ville dö lite) var det en kavalkad av tischor. Alla burna av medelålders män i höga jeans med skärp, och t-shirtarna instoppade. De gick runt där och spanade lite surt på varandra, som för att mäta vem som vart det största Knopfler-fanet. Helt sjukt roligt! Och gulligt/fint på något sätt. Men där var det inga vikmärken förutom på de uppenbara noviserna, snarare den urtvättade, papperstunna sorten. Kanske för att visa att de varit fans länge. Men det var väldigt intressant att titta på!

Kommentera