Popjunkien

Skugge slutar

Linda Skugge slutar på Expressen och allt jag känner är ett stort jaha. Är det min personliga åsikt eller var det inte rätt längesen en Skugge-krönika var en anledning att köpa tidningen? De har ju dessutom decimerat hennes roll på sistone, lördagskolumnen delas med Anna Bäsén, Liza Marklund och några till.

Men så länge Linna skriver på ledarsidan köper jag tidningen varje lördag.

(Nä, där ljög jag, läser den oftast på nätet nuförtiden).

Sen har jag en fråga om vad som får kallas ett scoop och inte. Ja, Claes de Faire var först och skrev artikeln innan Otto Sjöberg ens läst avskedsmejlet. Rent logiskt finns det bara en enda förklaring: Linda eller någon kumpan (typ Sigge Eklund) hintade vad som var på gång. Kanske var de Faire rentav cc:ad på själva mejlet.

Det verkar i alla fall inte ha passerat någon längre tid från det att mejlet skickades till att Resumé-artikeln publicerades. Men tänk om Otto Sjöberg gjorde något så simpelt som satt i ett möte just då? Då är det väl inte så konstigt att han inte hunnit agera? Men sen var det så klart festligt att Resumé kunde publicera nyheten först av alla, med en spexig ingress därtill.

Dela: Facebook  Twitter 

2 kommentarer till Skugge slutar

  1. Amanda i Ghettot skriver:

    Jag håller med om att hennes roll som krönikör inte var speciellt stor längre.. Nu är det mest business som gäller.

  2. Marcus skriver:

    Visserligen har jag alltid tyckt mer eller mindre illa om frk/fru Skugge men back in the day fanns det ju i alla fall någon slags mening med vad hon skrev. Allt detta dog ungefär i samma sekund hennes bättre hälft befruktade kvinnan. Så kan det gå.

Kommentera