Popjunkien

Sossemobben

Jag har ju svårt för fejkad dans på film och tv. Jag har också svårt för fejkade folkmassor. Som när någon svensk dramaserie ska iscensätta en demonstration och tio statister vevar med plakat i en regisserad parad. Eller när karaktärer i en film ska gå på konsert och lokalen bara är sporadiskt utrustad med folk, det syns hur de placerats ut som nyplanterade granar på ett kalhygge.

Allt det här hann jag tänka på när jag i morse såg Socialdemokraternas tunnelbanekampanj. Temat är ”Bli supporter” och på bilderna syns ett överdrivet typecastat gäng med förvridna ansikten och händerna i luften. Vi har en äldre, en med mörkare hudfärg, en ung tjej i scarf och en dalmas i pipskägg. Och så vidare. Det syns lång väg att de inte hejar på något på riktigt, annat än ett statistgage och en gratis lunch. Klicka på bilden för större version.

DSC00439

Bonus: tanten längst ner ser jättemycket ut som Göran Persson. Tillfällighet?

Dela: Facebook  Twitter 

3 kommentarer till Sossemobben

 1. Jens L skriver:

  Du har faktiskt fel. Alla som är med i den där reklamen är partimedlemmar som är med gratis. Kanske gratis lunch iofs, men TANSTAAFL så det var väl partet som pröjsade den… Dalmasen i pipskägg är en bekant och så vitt jag vet inte dalmas.

 2. Rebecca (admin) skriver:

  Där ser man, intressant bakgrundsinfo!

  Desto allvarligare att de faktiskt hejar på det här partiet men inte lyckas förmedla ett äkta intresse.

 3. Gablo skriver:

  Jag tycker nog mer att det ser ut som om alla försöker få brudbuketten och att tanten som ser ut som Göran verkligen tar sats.

Kommentera