Popjunkien

Tatueringsöverdos i Miami och LA

Jag var sjuk två söndagar i rad och sen bakis den tredje så tro mig när jag säger följande: om du har ett ambitiöst schema hinner du se fem fyra avsnitt tatueringssåpa på en enda dag.

09.50 Miami Ink (TV6)
18.00 Miami Ink (Discovery)
19.00 LA Ink (TV6)
21.55 Miami Ink (Discovery Travel & Living)

Det är helt hjärndöd och ospännande teve, men perfekt för slötitt och fascination över folks dåliga smak. I korthet: ett gäng halvkända tatuerare tatuerar kristna amerikaner som gråter över katter som dött för sju år sedan. ”Jag vill tatuera mig i Kittys ära” säger de och gör stora, heltäckande våldstatueringar över ryggen.

Miami Ink var först och coola katten Kat von D blev så uppmärksammad att hon 2007 fick en egen spin off-salong och serie i LA Ink.

Roligast är nästan bristen på dramatik. Det är samma typ av ”ska vi hinna klart”-ospänning som de kör i inredningsprogram (bloggat om här) och de kokar stora kärl med soppa på en näve nubb. Två nyliga exempel från LA Ink är när de byggde tjugo minuters ”spänning” på huruvida Pixie skulle hinna köpa en tårta eller inte. I kvällens avsnitt skulle den enda killen i LA-shopen sterilisera sig och de drog ut på det och gjorde flera avslöjarscener, bland annat en där han skulle berätta för sin fru. Skämskudden fram! Eller det avsnitt som rullar i bakgrunden nu där Miami Ink-chefen helt crazy chockade världen med ett: ”jag har en överraskning – vi ska åka och fiska”.

Oavsett. Min man frågar alltid varför jag tittar (läs: retar mig) och jag vet inte vad det är. Slötittargrejen så klart. Och det vackra i de tatueringar som görs, vissa ÄR riktiga konstverk och de innehåller fantastiska detaljer. Idag var det en kille som gjorde en superduperfin uggla t ex. Och Kat är fantastiskt tuff.

Det finns även ett London Ink.

Dela: Facebook  Twitter 

4 kommentarer till Tatueringsöverdos i Miami och LA

 1. jenny skriver:

  Visst! * Ink är mina favoritslötittarprogram också. Och precis som du tycker jag också att det är tatueringskonsten som är det roliga. De skulle gärna kunna skala bort alla fånigt klipp ur tatuerarnas vardag och livet i studion, det känns mest krystat och fånigt. Att kika på när de tatuerar däremot, är ju jättekul. Lite som att kika över nacken på en konstnär in action.

 2. enioreh skriver:

  Jag ÄLSKAR Miami och LA Ink!! :D

 3. Jo skriver:

  Kat är cool! OCH tydligen ihop med my guilty pleasure – Nikki Sixx.

 4. Hanna skriver:

  Jag visste att Jo skulle gilla. Och jag håller med, snygg är hon också (speciellt i sitt nya slimmade jag).

Kommentera