Popjunkien

Har du slagit ett emokid idag?

Hubert länkar till en fantastiskt intressant Wired-artikel om en otäck företeelse i Mexico: emo-bashing. Att ge stackars emoungdomar stryk för att de symboliserar t ex homosexualitet. Hoten har snabbt engagerat tusentals emo-kids att starta ett motstånd med demonstrationer och protester.

Även om de mexikanska emo-oroligheterna är rätt långt från de rosahåriga svenska medelklasstjejerna som cirkulerar kring Sergels torg är det intressant att konstatera att de estetiska valen upprör. För det är ju likadant hemma – så sent som i helgen diskuterade jag med en vän som tyckte att de saknar rötter och relevans.

Min kortfattade tes var då att emo-grejen upprör eftersom man vill att det ska vara punk men blir besviken när man inser att det är medelklass. Vilket faktiskt bekräftas i och med oroligheterna i Mexico – de främsta antagonisterna är punkare som där står för riktiga machoideal.


Läs också Daniel Hernandez
.

Dela: Facebook  Twitter 

Kommentera